Kako je Hvar dobio dozvolu za procesiju: Jesu li Plenković i Beroš pomogli svom otoku?

Kako je Hvar dobio dozvolu za procesiju: Jesu li Plenković i Beroš pomogli svom otoku?

Nacionalni stožer civilne zaštite na redovitoj konferenciji za medije u četvrtak je objavio da je broj oboljelih od koronavirusa porastao za 64 osobe. Time je ukupno od Covida-19 u Hrvatskoj zaraženo 1407 osoba. Jedna osoba je preminula u KB Dubrava čime je broj preminulih u Hrvatskoj porastao na 20.

Novinare je zanimalo i da se komentira dozvola za procesiju na Hvaru. Capak je kazao da je točno da je dozvoljena procesija ‘jer traje dugo i stanovnicima Hvara mnogo znači’. Stožer je procijenio lokalnu situaciju i odlučio da im se dopusti. ‘Propisali smo da može sudjelovati 15 osoba i odredili smo im stroge mjere. Morat će biti na razmaku i neće se smjeti dodirivati. S obzirom na to da na Hvaru nema ni jedan slučaju i ako se budu držali mjera smatramo da se neće dogoditi ništa’, naveo je Capak.

Nažalost,  informacija koju je iznio Capak  nije točna jer je  jedan Hvaranin zaražen još 20. ožujka 2020. godine. Tada je Stožer Civilne zaštite Splitsko- dalmatinske županije potvrdio da je došlo do zaraze na Hvaru, a  o tome su izvijestili gotovo svi hrvatski mediji.

Kada je riječ o procesiji na Hvaru,  zanimljivo je spomenuti da su i premijer Andrej Plenković i ministar  Vili  Beroš Hvarani.

Foto: Hina