Capak sada tvrdi da se neka djeca uopće ne trebaju vraćati u škole: Treba li reagirati premijer Plenković?

Capak sada tvrdi da se neka djeca uopće ne trebaju vraćati u škole: Treba li reagirati premijer Plenković?

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Krunoslav Capak, komentirao je mogući povratak učenika u školske klupe, kao i mlađe djece u vrtiće.

“Neki vrtići i neke škole od prvog do četvrtog razreda i dalje rade, jer roditelji nemaju druge mogućnosti gdje ostaviti djecu. Koji će to točno period biti kad će se učenici vraćati u škole i djeca u vrtiće, ovisi o epidemiološkoj situaciji i dogovoru Vlade i kriznog stožera. Planovi za to postoje. Ako se epidemiološka situacija poboljša, ako bude kontinuirano takva, mi ćemo naravno porazgovarati i o tome”, rekao je Capak.

“S obzirom na to da ova e-škola ide jako dobro, mi mislimo da za neke učenike nije potrebno da se vraćaju u škole i da školska godina može završiti i bez povratka u škole, ali za neke, mislimo na maturante i djecu koja trebaju pomoćnike, mislimo da se trebaju vratiti, ali sve to će biti u dogovoru”, rekao je Capak. Zaista je  neobično da   epidemiolog javno komentira trebaju li se djeca vraćati u škole ili ne.  O tim bi pitanjima trebala  odlučivati Plenkovićeva Vlada, a ne epidemiolog.

Naravno,  Plenković se treba konzultirati s epidemiolozima, ali im ipak ne bi trebao dopustiti da donose odluke umjesto njega.

Foto: Edvard Šušak/Hina