HDZ-ovac traži od Bandića: Odmah smanjite troškove grobnih naknada, ispraćaja i ukopa

HDZ-ovac traži od Bandića: Odmah smanjite troškove grobnih naknada, ispraćaja i ukopa

Saborski zastupnik HDZ-a Ivan Ćelić komentirao je “bezosjećajno i neodgovorno” povećanje grobnih naknada, ukopa i ispraćaja u Zagrebu. Traži od gradonačelnika Bandića da odmah smanji nerealno povećane troškove. Ćelićev post prenosimo u cijelosti.

“Nakon epidemije novog koronavirusa, Zagreb je pogodio razorni potres koji je uništio brojne kuće i stanove naših sugrađanki i sugrađana. Očito to nije bilo dovoljno pa je, bez imalo razumijevanja prema aktualnoj situaciji u kojoj živimo Uprava Gradskih groblja bezosjećajno i neodgovorno povećala troškove grobnih naknada, ukopa i ispraćaja.

Naime, cijene grobnih naknada povećane su za 100%, dok su troškovi ukopa i ispraćaja povećani za 50-250%. Ako to pretvorimo u konkretne brojke, trošak posljednjeg ispraćaja povećan je s oko 2.700,00 kuna na minimalno 4.500,00 kuna. Tako su prosječne cijene posljednjeg ispraćaja s novim cijenama postale najskuplje u našoj državi.

Ukoliko se zna da u Zagrebu minimalno godišnje ima osam tisuća posljednjih ispraćaja samo ovim povećanjem povećani su prihodi ove podružnice za mimimalno 15 milijuna kuna. Kada se uzmu u obzir i povećane cijene grobnih naknada, to znači godišnje 30 milijuna kuna više prihoda za Gradska groblja. Što time dobivaju Zagrepčanke i Zagrepčani, nije jasno.

Prema dostupnim informacijama Podružnica Gradska groblja je nedavno osjetno povećala i cijene vlastite pogrebne opreme (lijesova i sl.) koju prodaje građanima prilikom vlastite organizacije pogreba, usprkos preporuci Vlade RH da se u ovoj situaciji ne povećavaju cijene.

Tražim od Gradonačelnika, predsjednice Uprave Zagrebačkog holdinga i direktora Gradskih groblja da ODMAH smanje nerealno povećane troškove grobnih naknada, ispraćaja i ukopa te tako našim sugrađanima olakšaju život u objektivno nepovoljnoj situaciji u kojoj jesmo i koja predstoji”, piše Ćelić

Foto: Damir Senčar/Hina

[SMANJITE NEREALNO POVEĆANE TROŠKOVE USLUGA GRADSKIH GROBLJA!]Nakon epidemije novog koronavirusa, Zagreb je pogodio…

Geplaatst door Ivan Ćelić op Maandag 20 april 2020

Facebook Comments