Mikulić trenira strogoću prema ugostiteljima, a suprugu je fino uhljebio u državnom gubitašu: Treba li podnijeti ostavku

Mikulić trenira strogoću prema ugostiteljima, a suprugu je fino uhljebio u državnom gubitašu: Treba li podnijeti ostavku

Renata Mikulić, supruga glavnog državnog inspektora Andrije Mikulića, već godinama je zaposlena u državnoj tvrtki, i to bez ikakvog natječaja. 24sata su još prije tri godine problematizirala ovo zapošljavanje žene moćnog HDZ-ovca.

Naime, u ožujku 2017. godine Mikulića se prozivalo da je pogurao zapošljavanje supruge na direktorskoj poziciji u firmi Pružne građevine, tvrtki kćeri gubitaške HŽ Infrastrukture. On je tvrdio da nema veze s tim.

Na upit na koji je točno način došlo do zapošljavanja gospođe Mikulić u državnoj firmi kojoj je predsjednik uprave Pero Semren, također član HDZ-a, pišu 24sata.

– Gospođa Renata Mikulić je temeljem Ugovora o radu na neodređeno vrijeme zaposlena u društvu Pružne građevine d.o.o. dana 21.studenog 2016.g. na radnom mjestu direktorice UP Zajedničke službe – kazali su nam iz firme.

A je li istina da su je zaposlili bez ikakvog natječaja, priupitali smo.

– Pravilnikom o radu i Pravilnikom o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u društvu Pružne građevine d.o.o. nije propisana obveza provođenja javnog natječaja prilikom zapošljavanja. Obveza provođenja javnih natječaja prilikom zapošljavanja nije predviđena ni Kolektivnim ugovorom, a niti Zakonom – tvrde iz državne tvrtke.

Dobro, a zašto baš nju od svih ljudi?

– Društvo samostalno odlučuje o zapošljavanju radnika sukladno potrebama, a u konkretnom slučaju postojala je potreba za popunjavanjem radnog mjesta direktora obzirom na povećan opseg poslova – odgovaraju iz Pružnih građevina.

Foto. Dario Grzelj/Hina