Poznati istarski vinar i hotelijer ukazao na veliki problem: Tko uopće želi da ga poslužuje konobar s “gas maskom i gumenim rukavicama”

Poznati istarski vinar i hotelijer ukazao na veliki problem: Tko uopće želi da ga poslužuje konobar s “gas maskom i gumenim rukavicama”
Poznati istrski vinar i hotelijer Mladen Rožanić  zabrinut je kako će funkcionirati ugostiteljstvo poslije korone. Na neki način može se osjetiti kako su pravila postkoronarnog doba i sama bit ugostiteljstva u totalnom neskladu. Jer svatko od nas kad dođe u restoran želi doživjeti ugodu koja nadilazi osjećaje iz »običnog života«. Želi se družiti, biti si blizak, odlazak u restoran je zapravo jedna od najuzvišenijih socijalnih manifestacija, često povezana sa značajnim događajima, obljetnicama. Barem kad je u pitanju Hrvatska i susjedne joj mediteranske države – večera u restoranu je sama esencija životne radosti, javlja Novi list.

 

– Mnogo je uistinu tu nepoznanica. Što čovjek više razmišlja i analizira, manje ima optimističnih odgovora. Ponajprije, nisam baš siguran kako bih bio sretan da me poslužuje konobar s »gas maskom i gumenim rukavicama«. Oni su ti koji svojim ponašanjem, »kemijom« koju razvijaju s gostom doprinose pretvaranju dolaska u restoran u istinsko prepuštanje guštima. Za sva čula, od gastronomije nadalje. Ali kažem, znam i ponavljam: zdravlje na prvom mjestu! Nije ni meni, zbog moje obitelji i mene osobno bilo svejedno kad je krenula epidemija. Apsolutno smo se pazili, zbog sebe i drugih, zbog onih kojima nismo, ni krivima ni dužnima, mogli prenijeti bolest i prema napucima stožera Istarske županije zatvorili smo hotel 12. ožujka. Shvaćamo dakle tu relaciju s dezinfekcijom i apsolutnom čistoćom prostora. Mada, tako je kod nas i inače, besprijekorna čistoća, do sterilnosti. Sve u restoranima mora biti besprijekorno čisto, uobičajeni su to postulati ovoga posla, jasan je Rožanić.

Foto: Facebook