Kao za vrijeme komunizma: Novinar kojeg je nazvala “kuma” Dubravka Šuica tvrdi da mu nije ukinuta emisija. Navodno je uzeo “slobodne dane”

Kao za vrijeme komunizma: Novinar kojeg je nazvala “kuma” Dubravka Šuica tvrdi da mu nije ukinuta emisija. Navodno je uzeo “slobodne dane”
Voditelj Dubrovačke televizije Pasko Tomaš izjavio je u ponedjeljak kako nije točna informacija da mu je ukinuta emisije “Glas naroda”, u koju se u subotu javila potpredsjednica EK Dubravka Šuica (HDZ) i prozvala ga za neprofesionalizam, već da je uzeo slobodne dane.

Naime, neki su portali danas objavili da je ukinuta emisija Dubrovačke televizije „Glas naroda“, u kojoj se u subotu javila potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica (HDZ) te voditelja Paska Tomaša prozvala za neprofesionalnost jer nije reagirao na izjave gledatelja o njenoj imovini. No, Tomaš je lokalnom portalu rekao kako nije istina da mu je ukinuta emisija, već je uzeo slobodne dane, javlja tportal.

Voditelj Pasko Tomaš je u odjavi subotnje emisije lokalne Dubrovačke televizije “Glas naroda” najavio iduće izdanje u ponedjeljak navečer, međutim umjesto emisije emitirana je reportaža. Neki su portali zaključili kako je emisija ukinuta, no sam voditelj to je negirao u izjavi za lokalni portal Dubrovnik Insider.

„Još u subotu navečer, od emitiranja posljednje emisije od vlasnika televizije zatražio sam slobodne dane, tako da kontakt emisija ‘Glas naroda” nije ukinuta. Emitirala se ponedjeljkom samo privremeno i to tijekom ožujka zbog situacije s koronavirusom.

Zadnja dva sata sam spavao i vidim da po komentarima, lažni profili svašta pišu i to uglavnom po političkoj narudžbi. Vama – Dubrovnik Insideru hvala na izvještavanju i nepristranom izvještavanju od samih početaka. Glas naroda možete pratiti već ove subote u redovitom terminu od 20 sati. Također o svemu ću progovoriti sutra u Dnevniku Dubrovačke televizije“, poručio je Tomaš.

Potpredsjednica EK Dubravka Šuica, koja je i kuma Dubrovačke televizije, nazvala je u subotu i uključila se u kontakt emisiju „Glas naroda“ nakon što je jedan gledatelj, komentirajući hrvatske političare, postavio i pitanje o podrijetlu njene imovine.

Voditelja emisije Paska Tomaša prozvala je za neprofesionalnost jer nije reagirao na izjave gledatelja o njenoj imovini, koje su, rekla je, ‘neistine i dezinformacije’. Na traženje voditelja da kaže istinu i demantira navode gledatelja, Šuica je rekla kako postoje institucije države i ‘one su te koje znaju’.

“Ne bih željela ulaziti u nikakvu debatu. Ja samo na neki način komuniciram s vama htijući vam ukazati na neprofesionalnost u odnosu na slušatelja koji, naravno, ima pravo na svoje stajalište, ali i ja imam pravo na svoju obranu i imam pravo vas upozoriti da to nije bilo korektno“, istaknula je Šuica.

Na kraju emisije Tomaš je poručio kako neće dopustiti da se na njega utječe.

Nije baš uobičajeno da novinari  uzimaju slobodne  dane usred ovakve afere.  Prije će biti da je ovo još jedan  pokušaj da se zamagle stvari kako se  ne bi povezalo potpredsjednicu Europske komisije s cenzurom. Ovakav odlazak na “godišnji odmor” podsjeća na neka prošla komunistička vremena.

Foto: Admir Buljubašić/Hina

Facebook Comments