Bivši Milanovićev ministar komentirao predsjednikovu izjavu o “bacanju ploče”: Slažem se da je rečenica nespretno sročena

Bivši Milanovićev ministar komentirao predsjednikovu izjavu o “bacanju ploče”:  Slažem se da je rečenica nespretno sročena

Europarlamentarac i bivši ministar branitelja Predrag Fred Matić  objasnio je zašto je zajedno s predsjednikom SDP-a Davorom Bernardićem ignorirao ljude koji su u majicama s oznakom “Za dom spremni” na obilježavanju obljetnice u Borovom selu, kazao je: “Dobro ste rekli. Mi smo ih ignorirali. Treba razlikovati ovaj današnji događaj od ovog jučerašnjeg. Ja osobno znam ljude koji su bili u tim majicama, oni nikad nisu bili u odorama HOS-u. Oni su se u zadnji trenutak skinuli u te majice. Jandrokoviću je bolje da se vrati kući i ne razmišlja jer je bolje kad ne razmišlja”.

Ljudi koji su bili s odorama s natpisom “Za dom spremni”, oni su tamo šutjeli i cijeli dan i nisam htio čekati da se maknu”, pojašnjava Matić.

“Svatko ima pravo reagirati onako kako misli da treba. Ja sam ovdje došao u privatnom aranžmanu. Ne mogu me omesti da odam počast ljudima koji su poginuli za Domovinu”, rekao je Matić.

Matić smatra kako postoji razlika između HOS-a i pozdrava “Za dom spremni”.

“Ako vas mogu podsjetiti, takvih situacija do 2012. i do 2015. do dolaska Tomislava Karamarka, nikakvih provokacija nije bilo. Sada se radi s puno truda da se to nametne. Pripadnici brigada su sada valjda počeli nositi te majice kao modne dodatke”, smatra.

Matić, kao i Milanović, smatra da pozdrav “Za dom spremni” treba zakonom zabraniti.

“Ja poznajem još dragih ljudi, jednog od njih je pravi HOS-ovac. Te 1991. godine bilo je raznih pokušaja i raznih stvari. Međutim, kada je rat završio trebalo je s time završiti. HOS-ovci su dragi pripadnici hrvatskih branitelja”, kazao je Matić.

“Kad se nešto gleda dobrohotno, svatko  zna da on nije rekao da treba baciti imena poginulih hrvatskih branitelja. Slažem se da je rečenica nespretno sročena, trebao je još pojasniti na što misli. Oni koji dobrohotno to shvaćaju, znaju da je isključivo mislio na ZDS”, pojasnio je Matić.

Foto: N1

 

Facebook Comments