Neočekivana pohvala: Zašto je sin Ivice Račana ishvalio Damira Krstičevića?

Neočekivana pohvala: Zašto je sin Ivice Račana ishvalio Damira Krstičevića?

Ivan Račan, sin Ivice Račana  i jedan od  glavnih stratega predsjedničke kampanje Zorana  Milanovića,  biranim riječima govori o sada već bivšem ministru obrane Damiru Krstičeviću. Pohvalio je njegov rad i nedvosmisleno  ustvrdio da je bio jako dobar ministar obrane. Post Ivana Račana prenosimo u cijelosti.

“Evo da pružim nešto hereze ili samo pomutnje. Ostavka ministra Krstičevića zbog pogibije pilota je moralan čin, ali ne i nužno potreban. Ostavka je možda i nekakvo taktiziranje do izbora pa će poslije njih opet u Vladu. Ne znam, međutim hereza nije u tome. Hereza je ovo što ću sada napisati. Ministar Damir Krstičević je bio dobar Ministar obrane.

Nisam se slagao s njime u većini toga što je radio, od kupovine opreme do zazivanja nove militarizacije društva, a i njegove poslovne veze i odnosi su pomalo upitni, ali on je bio dobar Ministar obrane u smislu da je on taj posao volio. On kao ministar nije djelovao kao tehnokrat, već kao zanesenjak koji je pokazivao strast za to što radi, a to je prilično iznad sive mase aparatčika ili političara opće prakse koji redovno ispunjuju naše Vlade”, piše Ivan Račan.

Foto: N1

Facebook Comments