Hasanbegović ponovno napao Plenkovića: Da je dosljedan, napustio bi komemoraciju u Okučanima kao njegov ideološki subrat Milanović

Hasanbegović ponovno napao Plenkovića: Da je dosljedan, napustio bi komemoraciju u Okučanima kao njegov ideološki subrat Milanović

Zlatko Hasanbegović, predsjednik stranke Blok za Hrvatsku, gostovao je u N1 Studiju gdje je prokomentirao predstojeće parlamentarne izbore.

Na početku razgovora Zlatko Hasanbegović je rekao da su razgovori s Ivanom Penavom u tijeku, no kako u njima ne sudjeluje, nije mogao ništa reći, a također su u tijelu i razgovori s Mostom. Miroslav Škoro se s izbornim rezultatom na predsjedničkim izborima nametnuo kao stožerna točka okupljanja, istaknuo je Hasanbegović.

“Logično je da se stranke i pojedinci sad okupljaju oko njegove političke platforme. Osobno sam zagovornik najšireg okupljanja, a epilog razgovora ćemo znati za koji dan”, rekao je. Komentirajući moguće pridruživanje Tomislava Karamarka i Brune Esih rekao je da se radi o špekulacijama.

“Gospodina Karamarka poznajem kao odgovornog čovjeka. Iz razgovora s njim nisam stekao dojam da želi biti korisnim idiotom g. Andreja Plenkovića“, dodao je. Špekulacijama je nazvao i pridruživanje Željka Pervana i Davora Dretara Dreleta napominjući:

“Došlo je do jasne diferencijacije u medijskom prostoru i stanoviti broj medija iz meni nepoznatih razloga sustavno susdjeluje u difamacijskoj kampanji protiv g. Škore s jasnim političkim motivom, sa stvaranjem ozračja koje treba zajamčiti nastavak dosadašnjeg modela vladavine Andreja Plenkovića.”

Nije htio ulaziti u komentare anketa koje Domovinskom pokretu predviđaju oko 15 mandata:

“Sastav buduće Vlade odredit će izborni rezultati i ključno je da se u budućem sazivu Hrvatskog sabora izbjegne onaj model hrvatske politike koju je nametnuo g. Plenković putem stvaranja trgovačkh protuprirodnih koalicija, stvaranja većine putem različitih prebjega iz suprotstavljenih političko stranačkih tabora. Sad nad hrvatskom politikom stoji sjena definicije g. Milorada Pupovca što je to demokracija. G. Pupovac je ponudio svoju definiciju pojma demokracije, a demokracija je stanje u kojem vladinu većinu čine samo oni elementi koji su podobni iz njegove političke vizure i ona većina u kojoj će on biti ključni arbitar. Iz toga proizlazi jasna činjenica, to će biti lajtmotiv buduće kampanje, da je glas za HDZ sam po sebi glas za takvu konstelaciju u kojoj će o vladinoj većini arbitrirati Milorad Pupovac.”

Za djelovanje predsjednika Zorana Milanovića i njegov utjecaj na izborne rezultate SDP-a ili HDZ-a, Hasanbegović je rekao:

“Pogrešno je gledati na postupke g. Milanovića u tom ključu. Njegov politički nastup je posljedica njegovog političkog karaktera i koncepcije koju zastupa. Što o tome mislim, svakome je jasno i način na koji postupa, to sam 2016. povodom objave onog razgovora sa skupinom predstavnika braniteljskih udruga nazvao govorom iz septičke jame.”

Na koncu se osvrnuo i na izjavu premijera Andreja Plenkovića koji je rekao da bi spriječio incident da je znao da će se dogoditi:

“To je važna izjava jer je to konačni epilog nesretne epidzode koja je začeta u Jasenovcu s klimaksom u Okučanima. To je manifestacija nesposobnosti hrvatske političke elite da četvrt stoljeća nakon ključnih hrvatskih pobjeda pronađe dostojanstven model obilježavanja važnih nacionalnih obljetnica i saznali smo da nije riječ o dogovoru da je g. Plenković istomišljenik g. Milanovića, i moj jedini zaključak u kontekstu odnosa prema tom konkretnom pitanju ratnog znakovlja g. Milanović je znamo tko je i o njemu znamo sve, a g. Plenković je u tom slučaju politički licemjer. Drugim riječima licemjer je jer je iskazao isto stajalište kao g. Milanović, a da je dosljedan čovjek a ne kalkulant, i on bi postupio kao njegov politički ideološki subrat, napustio bi komemoraciju.”

Foto: Danijel Kasap/Hina

Facebook Comments