Još jedan propust KBC-a Split: Zamijenili su mrtvorođenčad

Još jedan propust KBC-a Split: Zamijenili su mrtvorođenčad

Nevjerojatan slučaj zamjene identiteta dviju žena, zbog čega je jedna sahranjena u Grudama pod tuđim imenom i morat će biti ekshumirana pa prebačena natrag u Hrvatsku i pokopana drugi put, ovaj put pod pravim imenom u Seget Vranjici kraj Trogira, nije ni prvi ni drugi takav slučaj u splitskom KBC-u. Još 2012. izbio je skandal na splitskoj patologiji, zamijenili su tijela mrtvorođenčadi i taj slučaj već osam godina je na sudu.

Marko Botica došao je po tijelo za ukop svoje djevojčice, ali greškom su mu dali mrtvorođenče obitelji Kotoraš. A kada je obitelj Kotoraš nešto kasnije došla po tijelo svoje mrtvorođene bebe, nije ga bilo i na patologiji su tek tad shvatili što su napravili, pišu  24sata.

– Nema bebe, nema bebe! – vikao je dežurni tehničar na splitskoj patologiji. Bio je izvan sebe, pričali su supružnici Kotoraš, tresao se. Nazvao je kolegu i rekao mu kako je zamijenio dijete…

Obitelj Kotoraš iz Vrboske na Hvaru izgubila je dijete u sedmom mjesecu trudnoće.

– Osjetila je da se beba u trbuhu ne miče. Odmah su otišli hvarskom liječniku, koji im je potvrdio da bebi, nažalost, ne kuca srce i hitno ih je uputio u Split. U splitskom rodilištu čekali su dva sata na prijemu, nakon čega je primljena na odjel – ispričala nam je tada obiteljska prijateljica i nastavila:

– U rodilištu su joj liječnici rekli da je ne mogu poroditi carskim rezom jer postoji opasnost od sepse, pa su joj davali umjetne trudove do srijede u 8.50 kad je rodila mrtvo dijete.

Foto: Mario Strmotić/Hina