Prenoćili ispred Sabora: Raspušta se parlament, a nema zakona o obnovi Zagreba

Prenoćili ispred Sabora: Raspušta se parlament, a nema zakona o obnovi Zagreba

Predstavnici dijela zagrebačke oporbe proveli su noć pred zgradom Hrvatskog sabora. Bijesni su i frustrirani najavom raspuštanja Hrvatskog sabora, a prije nego je donesen zakon o obnovi Grada Zagreba. Plan im je dočekati zastupnike koje žele potaknuti na glasanje o Zakonu o obnovi Zagreba nakon potresa prije raspuštanja sabora.

Podsjetimo, dvadesetak osoba, čelnika stranaka Možemo!, Zagreb je naš!, Nova ljevica, ORaH, Radnička fronta i Za grad i njihovih simpatizera, u nedjelju je započelo prosvjed na Trgu sv. Marka jer su nezadovoljni raspuštanjem Hrvatskog sabora prije nego što se donese zakona o obnovi Zagreba, javlja N1.

Zagrebački gradski zastupnik i predsjednik stranke Zagreb je naš! Tomislav Tomašević rekao je da su se okupili jer su bijesni i frustrirani najavom raspuštanja Hrvatskog sabora, a prije nego je donesen zakon o obnovi Grada Zagreba.

„To su sramotne izborne kalkulacije HDZ-a kojima se građani Zagreba pogođeni potresom stavljaju na milost i nemilost svemu što ih čeka u najmanju ruku pola godine”, ustvrdio je Tomašević.

Najavio je i da se ‘neće maknuti sa Markova trga’ sve do današnje saborske sjednice na kojoj od saborskih zastupnika traže da glasuju protiv raspuštanja. Također, pozvao je građane da dođu sa svojim fotografijama urušenih domova za koje se, kako kaže, ništa nije napravilo u zadnja dva mjeseca.

Foto: Facebook

Facebook Comments