Slaven Dobrović i Ružica Vukovaca napuštaju Most: Je li ovo početak masovnog napuštanja Mosta?

Slaven Dobrović i Ružica Vukovaca napuštaju Most: Je li ovo početak masovnog napuštanja Mosta?

Slaven Dobrović, saborski  zastupnik i predsjednik  zagrebačke organizacije Mosta, i Ružica Vukovac,  bivša saborska zastupnica i članica Glavnog odbora, izvijestili su predsjednika  stranke Božu Petrova da napuštaju Most.

“Nakon više dana  promišljanja , propitivanja  došao sam do odluke o  napuštanju Mosta. Nije to bila jednostavna odluka, već jedna od onih , životnih, koje se ne donose naprečac.  Žao mi je što je donosim pun nezadovoljstva i gorčine koja se nakupila, ne kroz dan ili dva, nego kroz puno mjeseci, na što sam  u više navrata  skretao pažnju”, piše Dobrović dodajući da su izostanak povjerenja, poštovanja, neiskrenost, netransparentnost, nedosljednost, neuvažavanje rada ljudi i izostanak zajedničkog  donošenja odluka glavni razlozi njegovog izlaska iz stranke.

“Sve ovo su nepopravljivi nedostaci, međutim, nije prvi put da ih iznosim i molim za drugačiji način rada, uvažavanje dijaloga, gradnju zajedništva, dobre atmosfere i međusobnog uvažavanja. Stoga zahvaljujem na svemu dobrome, a loše ću nastojati zaboraviti”, napisao je u oproštajnom pismu Slaven Dobrović.

Ružica Vuković ističe da se prije više od pet godina, punog srca  i iskrenih namjera pridružila ekipi koja je rodina nadu u bolje sutra.

“Program kojeg smo složili  za poljoprivredu  upravo je bio nada da ćemo svojim zalaganjem  štititi one  najranjivije. S velikim iščekivanjem mnoge su oči gledale u nas. I nismo uspjeli. Točnije, ja nisam uspjela. Razočarenje  koje sam priuštila našim podupirateljima nemam čime prikriti. Priznajem svoj neuspjeh  zbog kojeg vas molim dopuštenje za izlazak  iz stranke  na korektan način. Ovim obraćanjem dajem neopozivu ostavku na svoje članstvo u Glavnom odboru”,  ističe u pismu Ružica Vukovac.

Još je  nekoliko  lokalnih  mostovaca najavilo napuštanje stranke.

Facebook Comments