Zašto je USKOK tek danas upao u poslovni prostor Ane Karamarko: Možda je to zbog Ivana Penave koji danas napušta HDZ?

Zašto je USKOK tek danas upao u poslovni prostor Ane Karamarko: Možda je to zbog Ivana Penave koji danas napušta HDZ?

U tijeku je velika akcija USKOK-a: pretražuju se poslovni prostori Ane Karamarko zbog sumnje na izvlačenje novca i utaju poreza. Neslužbeno se doznaje da je privedena.

U ranim jutarnjim satima istražitelji PNUSKOK-a počeli su pretraživati poslovne prostore tvrtke Drimia Ane Karamarko, supruge bivšeg potpredsjednika Vlade i bivšeg čelnika HDZ-a Tomislava Karamarka.

Akcijom USKOK-a obuhvaćeno je navodno čak 38 osoba zbog sumnje na izvlačenje novca te porezne utaje, piše Jutarnji list.

List navodi i da je Ana Karamarko privedena, no ta informacija nije službeno potvrđena. Njezin odvjetnik Ivo Farčić rekao je da skuplja informacije o slučaju. ”Ne mogu vam to reći”, odgovorio je za Dnevnik.hr.

Kako doznaje Večernji list, akcijom je obuhvaćeno 38 osoba te devet tvrtki, a sumnja se da su od početka 2017. do kraja 2019. naplaćivali nepostojeće usluge preko lažnih faktura te tako sebi pribavili korist od 20 milijuna kuna dok su proračun oštetili za oko 11 milijuna kuna.

Teleskop snažno podržava borbu protiv korupcije i  svake vrste kriminala, ali ne možemo ne primijetiti da je USKOK “progledao” upravo u trenutku kada su gradonačelnik Ivan Penava i kompletan vukovarski HDZ napustili stanku. Je li USKOK krenuo u akciju kako bi oduzeo Penavi naslovnice na portalima i udarne minute u televizijskim vijestima?

Foto: Damir Senčar/Hina

Facebook Comments