Sin HDZ-ovog župana Gorana Pauka potkradao oca pa novac trošio s prijateljima?

Sin HDZ-ovog župana Gorana Pauka potkradao oca pa novac trošio s prijateljima?

Je li maloljetni sin  šibensko kninskog župana  Gorana  Pauka (HDZ) potkradao svojega oca uzevši mu iz sefa nekoliko stotina tisuća kuna ili je na to bio prisiljen prijetnjama iznuđivača?

Pitanje je to na koje bi odgovor trebalo dati kriminalističko istraživanje koje provodi šibenska policija nakon što je otac i političar prije dva dana sve prijavio.

“U slučaju za koji pitate kriminalističko istraživanje je još u tijeku. Prikupljaju se informacije i obavljaju obavijesni razgovori. Kada dovršimo istraživanje, o njemu ćemo izvijestiti javnost, kao i o svakom drugom dovršenom istraživanju”, rekla nam je u telefonskom razgovoru glasnogovornica šibensko-kninske policijske Uprave Marica Kosor.

Vijest o navodnoj iznudi čija je žrtva maloljetni sin poznatoga političara, međutim, brzo se proširila šibenskim krajem. Kolaju različite verzije priče. Prema jednoj, dječak je bio iznuđivan od starijih mladića te je bio prisiljen ocu iz sefa uzeti novac jer se bojao za život. Prema drugoj verziji maloljetnik je dulje vrijeme potkradao svojega oca te je novac dijelio u društvu u kojem se kretao, da bi ga zatim jedan od njegovih starijih poznanika počeo i prisiljavati da mu taj novac nastavlja davati, javlja Jutarnji list.

Bilo kako bilo, iz sefa političara, koji je navodno bio nezaključan, nestao je popriličan novac.

Premda se isprva spekuliralo kako je riječ o čak 650.000 kuna, prema informacijama koje je Jutarnji list neslužbeno doznao radi se o puno manjem, ali ipak značajnom iznosu – oko 350.000 kuna.

HDZ-ovog političara, inače i državnog dužnosnika čije ime ne smijemo objaviti radi zaštite identiteta njegovoga maloljetnoga sina, uz uvjet anonimnosti pitali smo koliko je točno novca imao u sefu te može li nam otkriti porijeklo novca.

– Budući da obrada traje, a novac je cilj iznude, o točnom iznosu ne mogu govoriti prije izjave nadležnih tijela. Ali mogu vam kazati da je iznos puno manji od štednje navedene u mojoj imovinskoj kartici – rekao je političar.

Na naše pitanje zašto toliki novac nije držao u banci, HDZ-ov dužnosnik nije htio odgovoriti.

Foto: lana Slivar Dominić/Hina

Facebook Comments