Škorin čovjek za vezu s Trumpom i Republikanskom strankom: Stjepo Bartulica i službeno postao član Domovinskog pokreta

Škorin čovjek za vezu s Trumpom i Republikanskom strankom: Stjepo Bartulica i službeno postao član Domovinskog pokreta

Domovinski pokret Miroslava Škore dobio je još jedno pojačanje. Doc. dr. sc. Stjepo Bartulica, poznati konzervativni intelektualac, vodit će Odbor za vanjsku politiku Domovinskog pokreta.
Bartulica je povratnik iz SAD-a koji je došao u Hrvatsku 1992. godine. Predaje političku filozofiju na Hrvatskom katoličkom sveučilištu i predsjednik je Centra za obnovu kulture. Proteklih desetak godina aktivno sudjeluje u društvenom i političkom životu Hrvatske kroz razne inicijative koje su potaknule demokratsku raspravu o bitnim temama. Obnašao je dužnost savjetnika za vjerska pitanja u Uredu predsjednika RH te savjetnika za vanjsku politiku u Uredu predsjednika Vlade RH. Prije toga je proveo dvanaest godina u hrvatskoj diplomaciji, stoji  u priopćenju  Domovinskog  pokreta
„Želim dati svoj doprinos našoj zemlji i zajedno s Domovinskim pokretom pružiti ljudima u Hrvatskoj izbor koji nadilazi dosadašnje političke elite. Stanje u kojem se kao država i društvo nalazimo može se i mora promijeniti, kako bi se zaustavilo zaostajanje za razvijenijim zemljama. Od najvećeg je nacionalnog interesa boriti se protiv ukorijenjenog klijentelizma, za što strukture koje su se zadnjih trideset godina smjenjivale na vlasti nemaju volje ni snage. Zato je vrijeme za nove vrijednosti na političkoj sceni.“ – izjavio je Bartulica.

Inače, Bartulica  ima odlične kontakte s  američkom  Republikanskom strankom  i Trumpovom administracijom.

Na slici: Tihomir Orešković, Stjepo Bartulica i Miroslav Škoro