Hrvoje Krešić reagirao na napade ministra Ćorića: Pokušava uništiti moj novinarski kredibilitet

Hrvoje Krešić reagirao na napade ministra Ćorića: Pokušava uništiti moj novinarski kredibilitet

Gosti N1 Newsrooma bili su predsjednik HND-a Hrvoje Zovko i novinar N1 Hrvoje Krešić i komentirali izjave ministra Tomislava Ćorića upućene našem reporteru Hrvoju Krešiću da je rubno u naftnom biznisu i da zna iz novinarskih grupa da se nije slagao s Ćorićevim odabirom članova uprave INA-e.

Zovko je rekao da je potez ministra Ćorića za svaku osudu, o čemu se očitovao i ogranak HND-a.

“Priča ima nekoliko razina problema, u svakoj ozbiljnoj državi ministar Ćorić bi bio bivši ministar, pozivam ga da kaže kako je došao do podataka koje je spominjao. Svako prenošenje novinarskih prepiski ministrima nije u skladu s novinarskom etikom, naglašavam činjenicu da evidentno Ćorić nije do kraja transparentan u priči oko Ine i da je očito bio potresen pitanjima te je u tom trenu pitanje iskoristio kako bi kolegu Krešića pokušao diskreditirati”, rekao je Zovko.

Izjavu ministra Ćorića u kojoj nadalje kaže kako “može još puno toga navesti”, Zovko bi okarakterizirao kao prijetnju.

“Ovaj slučaj pokazuje da svakog novinara, ako postavi konkretno pitanje, političar može proglasiti osobom koja radi za oporbu ili neki interesni lobi, to je u stilu “znam ja puno više o vama, ali neću sada govoriti”. To je svojevrsna prijetnja”, smatra Zovko koji komunikaciju ove Vlade s novinarima općenito ocjenjuje jako lošom.

O čitavom slučaju govorio je i sam Hrvoje Krešić koji je komentirao prozivku ministra Ćorića koja mu je danas upućena.

“Mogu samo nagađati čime me pokušao difamirati ministar Ćorić, postoji netko u upravi Ine tko se preziva isto kao ja, možda je ciljao da smo u nekim rodbinskim odnosima, ne mogu zamisliti na što je točno mislio osim što mi je jasno da je umjesto odgovora prijetio i difamirao te pokušao obezvrijediti moj rad kao da je rezultat nečeg drugog, a ne rada u javnom interesu”, rekao je Krešić i pojasnio na koje je pitanje ministar izbjegao odgovoriti.

Vlada ima neslužbenu stranicu koju vodi glasnogovornik Vlade, u koju stavlja obavijesti kada će ministri dati izjave, gdje novinari iz različitih redakcija komentiraju neke vladine poteze, kazao je Krešić.

Ćorićev potez doživio je kao pokušaj difamacije, kao pokušaj skretanja priče na drugi kolosijek te kao pokušaj uništavanja njegovog kredibiliteta.

Foto: N1

Facebook Comments