Portal Narod tvrdi: GONG-ov Faktograf nas cenzurira kako bi uoči izbora smanjio doseg naših članaka na Facebooku

Portal Narod tvrdi: GONG-ov Faktograf nas cenzurira kako bi uoči izbora smanjio doseg naših članaka na Facebooku

Portal Narod.hr smatra da ga GONG-ov portal Faktograf.hr ” ponovno  cenzurira uoči izbora kako bi  smanjio doseg članaka portala Narod.hr na Facebooku”. Ističu da je Faktograf “iskopao” dva članka o Titovim zločinima koji su stari godinu i dvije godine i proizvoljno ocijenio da sadrže “djelomično netočne informacije”.

Narod se  žalio Faktografu, a sadržaj žalbe prenosimo u cijelosti.

“Portal Faktograf.hr, čiji je nakladnik GONG, želi pred parlamentarne izbore cenzurirati portal Narod.hr smanjujući mu doseg na Facebooku, a selekcijom tema zbog kojih kreira lažne prijave stječe se dojam da nas želi obeshrabiti da raskrinkavamo zločine lijevog totalitarnog režima – komunizma.

Naime, 20. svibnja 2020. godine Faktograf je objavio članak “Fantomske ubojice i fantomske žrtve u oslobođenom Zagrebu” autora Stefana Gužvice, te su Facebooku prijavljeni članci portala Narod.hr objavljeni 8. svibnja 2019. godine “Memento uoči Bleiburga (Zagreb) – krvave orgije partizana u glavnom gradu trajale mjesecima” i 8. svibnja 2018. 8. svibnja 1945. Zagreb – kako je glavni grad Hrvatske postao mjesto straha, patnje i smrti?, kao “djelomično netočni”.

Riječ je o člancima objavljenima 2018. i 2019. godine, pa se postavlja pitanje zašto su upravo ti članci selektivno odabrani za negativnu ocjenu u 2020. godini, nešto više od mjesec dana prije parlamentarnih izbora. Također, u članku objavljenom na Faktografu nije izrijekom navedeno što je “djelomično netočno” u našim člancima.

Kako su u dva dana stigle čak tri prijave na članke objavljene na portalu Narod.hr, od čega je jedna povučena nakon ispravka, smatramo to pokušajem cenzure portala Narod.hr, piše Narod.hr.

Foto: Edvard Šušak/Hina

Facebook Comments