Hajduković neće biti nositelj SDP-ove liste: Tko će “uskočiti” na njegovo mjesto?

Hajduković neće biti nositelj SDP-ove liste: Tko će “uskočiti” na njegovo mjesto?

Umjesto Domagoja Hajdukovića, predsjednika osječko baranjske županijske organizacije SDP-a koji je u nedjelju bio žrtva nasilja svoga partnera, listu bi na parlamentarnim izborima mogla nositi Sabina Glasovac.

Konačna odluka još nije donesena, no izvori iz vrha stranke govore da joj je predsjednik SDP-a Davor Bernardić prilično sklon, tim prije što se o Sabini Glasovac još ranije raspravljalo u tom kontekstu, i to nakon što je europarlamentarka Biljana Borzan odbila nositi SDP-ovu listu na parlamentarnim izborima u četvrtoj izbornoj jedinici, javlja Jutarnji list.

Nakon incidenta koji je doživio u nedjelju kasno poslije podne, te prijave i pokretanja kaznenog postupka protiv Mikulina, Domagoj Hajduković se isključio, a u ponedjeljak se nije javljao čak ni stranačkim kolegama. U sjedištu SDP-a kažu da je sada bolje, da je razgovarao s Bernardićem, ali će mu trebati još nekoliko dana da se od svega oporavi.

Jedan od naših sugovornika kaže da nije siguran kako će ovaj incident utjecati na Hajdukovića i hoće li imati snage za iznijeti kampanju.

– On će svakako biti na listi, no nije sigurno hoće li biti nositelj – kaže visokopozicionirani SDP-ovac.

Foto: Domagoj Hajduković/Hina

Facebook Comments