Odgovorio na Milanovićev napad: Branko Bačić objasnio što se dogodilo sa skupocjenim satom

Odgovorio na Milanovićev napad: Branko Bačić objasnio što se dogodilo sa skupocjenim satom

HDZ-ov Branko Bačić odgovorio je predsjedniku Zoranu Milanoviću koji ga je optužio da je dobio  skupocjeni  sat vrijedan oko pet tisuća eura. “Išao bih roniti s onim Omega satom od 5 tisuća dolara koji je on dobio na poklon od direktora ACI-ja i onda ga dao svom prijatelju, jer ne roni i ne zna engleski pa nije znao pročitati koliko je sati”, bio je ironičan Milanović. Bačićev  post prenosimo ucijelosti.

“Današnjom izjavom o poklonjenom mi satu od strane ACI-ja, predsjednik Zoran Milanović podsjetio me na našu raspravu otprije sedam godina u Hrvatskom saboru. Naime, kao dugogodišnji predsjednik NO ACI-ja i zastupnik u Hrvatskom saboru, protivio sam se, za hrvatski turizam pogubnoj privatizaciji ACI-ja, koju je
tada započela Vlada Zorana Milanovića.

U odgovoru na moje pitanje i argumentaciju o štetnosti takve privatizacije, Zoran Milanović mi je, u nedostatku argumenata, odgovorio kako sam dobio na poklon od ACI-ja skupi sat. I tada sam mu odgovorio, kao i sada, da nisam urar, niti poput njega, procjenitelj vrijednosti satova, ali kako poklonjeni mi sat na proslavi 25. obljetnice ACI-ja, zajedno s brojnim drugim osobama koje su godinama “gradili” ACI i kojima su također uručeni pokloni, vrijedi višestruko manje. I ne samo to, taj sam sat kasnije poklonio, odnosno donirao. I kao što Milanović vjeruje u moje poštenje i odgovornost prema biračima, tako i ja vjerujući u njegovu odgovornost prema biračima očekujem da konačno transparentno kaže tko su mu bili poslovni partneri dok je kratko vrijeme izbivao iz politike!

Foto: Edvard Šušak/Hina