Ćurić: HDZ inzistiranjem na debati s Bernardićem želi smanjiti vidljivost Škore i Mosta

Ćurić: HDZ inzistiranjem na debati s Bernardićem želi smanjiti vidljivost Škore i Mosta

U Točki na tjedan gostovala je Iva Boban Valečić, novinarka Večernjeg lista i Dražen Ćurić s portala Teleskop. Komentirajući potenciranje predizbornih sučeljavanja, Ćurić je istaknuo da to ovisi od kampanje do kampanje.

“2016. godine je to bilo jako bitno, pogotovo za Plenkovića, koji je tad došao kao jedno novo lice. Nisam siguran da će na ovim izborima ta debata biti presudna, pogotovo Plenkoviću. Njega će birači ocjenjivati prema onome što je učinio”, rekao je Ćurić.

Dodao je da Plenković u ove izbore ne ide s prevelikim kapacitetom te da mu debate neće pomoći da preokrene trend pada HDZ-a.

“Plenković jest elokventniji od Bernardića, ali sučeljavanje nije nešto što bi HDZ-u pomoglo vratiti dio razočaranog biračkog tijela. Njima je Plenković preliberalan i on ih ne može uvjeriti nikakvim porukama sa sučeljavanja. Cilj inzistiranja na debati je da se iskoriste baš te prepoznate Bernardićeve slabosti, jer nije prvi put da se govori da je on kronično neuvjerljiv u javnom nastupu. HDZ mora na centru loviti što veći broj birača i zato im odgovara to visoko personalizirana kampanja”, rekla je Boban Valečić.

Gosti u studiju Nataše Božić smatraju da HDZ glavnu bitku ne vodi s SDP-om, nego s Mostom i Domovinskim pokretom, koji im uzimaju dio birača.

Inzistiranjem na sučeljavanju s Bernardićem HDZ želi usmjeriti percepciju javnosti na to da postoje samo dvije opcije – HDZ i SDP, te na taj način smanjiti vidljivost Mosta i Domovinskog pokreta, smatra Ćurić.

Foto:N1

Facebook Comments