Psihijatar Herman Vukušić se prisjetio kako je bio izložen medijskom linču: Spominje Milorada Pupovca i njegovu suprugu

Psihijatar Herman Vukušić se prisjetio kako je bio izložen medijskom linču: Spominje Milorada Pupovca i njegovu suprugu

Poznati  psihijatar Herman Vukušić  objavio je post u kojemu tvrdi da je bilo izložen neviđenom medijskom linču koji je bio  temeljen na falsificiranim dokumentima. Ističe da ga je novinarka Slavica Lukić optužila da je kao specijalizant  izdavao dijagnoze o PTSP-u hrvatskim braniteljima i neovlašteno ih liječio. Vukušićev post prenosimo u cijelosti.

“Bilo je to davne 2001. godine.

U svojem 540. broju tjenika “Globus” na pune tri stranice, buduća supruga Milorada Pupovca, Slavica Lukić, napisala je tekst pod nazivom “SUMNJIVE DIJAGNOZE PTSP-a”, u kojem me je optužila da sam kao specijalizant izdavao dijagnoze o PTSP-u hrvatskim braniteljima i neovlašteno ih liječio.

U tekstu je navela kako me “dokumentacija kojom raspolaže tereti za ozbiljne povrede liječničkog kodeksa, Zakona o zdravstvenoj zaštiti i Pravilnika o specijalističkom usavršavanju zdravstvenih djelatnika” te kako je protiv mene podnesena kaznena prijava.

Također, u tekstu su objavljeni i nalazi pacijenata za koje se buduća gospođa Pupovac nije udostojila niti temeljito im sakriti identitet, pa su i ti ljudi bili izloženi javnoj sramoti😡

Temelj teksta bio je dokument pod nazivom Nalaz zdravstvene inspekcije Ministarstva zdravstva od 22. ožujka, za kojega sam osobno prvi puta čuo od gospođe Lukić Pupovac preko telefona i kojega mi ona nije htjela predočiti niti na na moje izričito traženje.

Naravno, jer se radilo o čistom falsifikatu.

Nakon što je tekstom gospođe Lukić Pupovac započela nezapamćena medijska haranga na mene uspio sam ishoditi navedeni dokument koji je bio osnova njezinog naručenog pamfleta, a čiju fotografiju prilažem uz ovu objavu.

Dokument nije napisan na službenom memorandumu Ministarstva zdravstva, te nema niti klasu niti urudžbeni broj.

Dapače, u svojem dopisu gospođi Lukić Pupovac od 11. travnja 2001. godine, tadašnja ministrica zdravstva, prof.dr. Ana Stavljenić-Rukavina, jasno kaže kako “nema dokaza o eventualnoj liječničkoj zlouporabi pri dijagnosticiranju PTSP-a”.

Također, prilažem i kopiju ORIGINALNOG zapisnika zdravstvene inspekcije od 22. ožujka 2001. godine, a u kojem se mene ne spominje niti jednim jedinim slovom😶

Na koncu, ali nikako najmanje važno, prilažem i kopiju teksta iz Večernjeg lista od 26. travnja iste godine u kojem je Liječnička komora cijeloj priči dala epilog odbacivši bilo kakove elemente moje stručne i moralne krivnje, a tadašnjeg ministra hrvatskih branitelja, Ivicu Pančića, neizravno optužila za dostavljanje nalaza novinarima (ako gospođu Lukić Pupovac možemo tako nazvati).

Ovo pišem kao osoba koja je kandidat na listi Domovinskog pokreta za Hrvatski sabor i koja je na svojoj koži osjetila “istinu” obitelji Pupovac, u nadi da se nakon 05. srpnja ove godine to više nikome neće dogoditi”, ističe Vukušić.

KAKO ME JE TEMELJEM FALSIFIKATA BLATILA PUPOVČEVA SUPRUGABilo je to davne 2001. godine.U 540. broju tjednika "Globus…

Geplaatst door Herman Vukušić op Maandag 15 juni 2020

Facebook Comments