SRAMOTA: HDZ se hvali da ima 200 tisuća članova, a nema 56 žena koje može kandidirati za Sabor

SRAMOTA: HDZ se hvali da ima 200 tisuća članova, a nema 56 žena koje može kandidirati za Sabor

Potpredsjednica HDZ-a Zdravka Bušić kazala je kako su u HDZ-u pokušali poštovati kvote za podzastupljeni spol na izbornim listama, ali da im to nije pošlo za rukom.

Na pitanje što će joj u 11. izbornoj jedinici donijeti glasove, kazala je kako je to rad na terenu, javlja N1.

“Glasove će dobiti oni koji su radili i tamo bili na terenu, a mislim da me tamo poznaju od kada sam se vratila u Hrvatsku, a to je već 30 godina”, rekla je Zdravka Bušić.

Na pitanje smeta li joj što HDZ nije ispunio kvote za podzastupljeni spol na listama, kazala je kako su oni pokušali ispoštovati kvote.

“Mi smo nastojali… Probali smo, ali nismo uspjeli, žao nam je. Ima dosta kvalitetnih (žena) i nastojimo to poboljšati mladim kadrovima. I na županijama je da ih predlože, no predsjednik stranke je jako nastojao…”, rekla je Bušić. Zanimljivo je da se HDZ hvali da ima  200 tisuća članova, a ne može pronaći 56 žena koje bi mogao kandidirati za Sabor.

Što se tiče glasanja na izborima u inozemstvu, rekla je kako će ono biti dozvoljeno u Bosni i Hercegovini, ali da misli da sada nigdje neće biti problema oko izlaska na izbore, pa tako ni u Kanadi ni u Irskoj.

Foto: Edvard Šušak/Hina