Raspudić pojasnio svoju izjavu o Peternelu: On je pošten i dobronamjeran

Raspudić pojasnio svoju izjavu o Peternelu: On je pošten i dobronamjeran

Nino Raspudić je pojasnio svoju izjavu  kojemu je u emisiji Otvoreno zamjerio  Igoru Peternelu što je bio u SDP-u. Peternel  mu je odgovorio  na Facebooku istaknuvši da  je Raspudić  napadao njega, a da je u  predstavnika HDZ-a Lučića gledao poput pitome ptičice i niti jednom s njim nije ušao u polemiku.

“Peternela cijenim kao važnu figuru u hrvatskoj javnosti koja zadnjih godina vrlo jasno artikulira i upečatljivo prezentira probleme hrvatskog društva i države. Mislim da je sve što je radio u prošlosti radio u dobroj namjeri i da ja s time nisam imao niti ću imati problema, jer smatram da je pošten i dobronamjeran javni akter”, kazao je Nino Raspudić za Večernji list.

“Nisam ga spominjao imenom, nisam ga time želio u političkom smislu omalovažiti, nego sam u objašnjenju zašto nismo išli zajedno s Domovinskim pokretom naveo nedosljednost i problematičnu kadrovsku politiku Domovinskog pokreta od Lazara Gruića, preko savjetnika Marine Lovrić Merzel do Bandićevog igrača Matića. Peternela apsolutno ne doživljavam kao dio takve ekipe nego mi je u priči o Domovinskom pokretu kao jedinoj apsolutnoj novosti bilo zanimljivo da je u 1. izbornoj jedinici prvi bio član HDZ-a, a drugi bio član SDP-a. To je činjenica, u DP-u ima kvalitetnih pojedinaca s kojima bih svakako surađivao, a Peternel je jedan od njih”, kazao nam je Raspudić.

Foto: HRT

Facebook Comments