Zlatko Hasanbegović upire prstom u Plenkovića: On je oživio političkog mrtvaca

Zlatko Hasanbegović upire prstom u Plenkovića: On je oživio političkog mrtvaca

Zlatko Hasanbegov je izjavio kako je, što se postizborne koalicije tiče, sve potpuno jasno i nema potrebe mistificirati tko s kim može.

“Otac oživljavanja političkog mrtvaca SDP-a je gospodin Andrej Plenković i jedina politička brana povratku SDP-a na vlast je koalicija oko Domovinskog pokreta. U ovom trenutku je jasno da je glas za gospodina Plenkovića glas ne samo za gospodina Milorada Pupovca već glas za povratak političkog utjecaja SDP-a. Bilo u obliku sastavljanje Vlade, bilo u obliku konačne legalizacije izvanbračnog zajedništva između HDZ-a i SDP-a”, rekao je Hasanbegović za N1.

O tome hoće li u njihovoj koaliciji biti “žetončića i prelatača”, kaže kako nije vidovit, ali kako je njegov odgovor da neće biti nikakvih žetončića i preletača.

“Ona Vlada koja će se uspostaviti imat će čvrstu političku potporu u Saboru, ako neće moguća su samo tri scenarija. Prvi je povratak SDP-a na vlast, drugi je legalizacija konkubinata gospodina Plenkovića i SDP u obliku velike koalicije, treći je stvaranje čvrste nacionalne Vlade okosnica koja će biti koalicija Domovinskog pokreta. Ako ne bude ništa od toga, onda idemo na nove izbore”, kazao je Hasanbegović.

Rekao je kako je zagovarao dogovor Mosta i Domovinskog pokreta, ali kako mu nije poznato zašto do njega nije došlo. “Ja nisam sudjelovao u tim razgovorima, zato o tome ne želim ni govoriti”, ističe.

Foto: Edvard Šušak/Hina

Facebook Comments