Pronađena mrtva hrvatska vojnikinja koja je nestala prije šest mjeseci

Pronađena mrtva hrvatska vojnikinja koja je nestala prije šest mjeseci

Nakon što su u rijeci Savi kod Velike Gorice nedavno pronađeni posmrtni ostaci ženske osobe obdukcijom je utvrđeno kako je riječ o Gospićanki Jadranki Skender, sa stalnim boravištem u Zagrebu. Od samog početka Domovinskog rata Jadranka je bila uključena u obranu svojega grada. Priključila se 9. gardijskoj brigadi „Vukovi“ i tu je ostala do prelaska na novu dužnost u Zagrebu. Suborci i prijatelji pamte je kao vrlo hrabru, vedru i iskrenu osobu čiji je optimizam nadahnjivao sve koji su se s Jadrankom družili i radili, javlja Lika online.

Posmrtno slovo o ovoj tragediji objavili su danas njezini prijatelji iz Udruge ratnih veterana 9. gardijske brigade „Vukovi“:

-S dubokim pijetetom objavljujemo informaciju da je nakon višemjesečne potrage pronađena mrtva Jadranka Skender, djelatnica Počasno zaštitne bojne HV-a koja je nestala četvrti prosinca prošle godine u Zagrebu.

Jadranka je bila pripadnica ratne postrojbe 9. gardijske brigade “VUKOVI” zaposlena u zapovjedništvu brigade, vojničku karijeru nastavila je u Počasno zaštitnoj bojni. Zadnje radno mjesto bilo joj je u Uredu predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović na računovodstvenim poslovima.

Podsjetimo, nestanak Jadranke Skender je  prijavljen policiji 4. prosinca u večernjim satima nakon čega je započela potraga na području Grada Zagreba. Zajedno s policijom u potragu su se uključili pripadnici Pukovnije vojne policije i dva tima Antiterorističke vojne policije te patrola Vojne policije s pripadnicima Kriminalističke vojne policije, priopćeno je iz MORH-a.

Pronađen je automobil nestale pripadnice, nakon čega je potragu nastavila policija.

Facebook Comments