Mirando Mrsić traži od Milanovića: Raspustite Nacionalni krizni stožer koji je HDZ-ovski obojen

Mirando Mrsić traži od Milanovića: Raspustite Nacionalni krizni stožer koji je HDZ-ovski obojen

Zbog činjenice da je prvi čovjek HZJZ-a Krunoslav Capak u samoizolaicja i to nakon skupa na kojem su kamere zabilježile da se ne pridržava mjera koje je sam propisao, predsjednik Demokrata uputio je putem Facebooka zahtjev predsjedniku Republike da raspusti Nacionalni stožer civilne zaštite.

‪”Pozivam Predsjednika Republike da hitno raspusti tzv. Nacionalni stožer i imenuje novi, nestranački i stručni Epidemiološki stožer RH. To nam sada treba.

Stari Stožer je potrošen, čelni ljudi se ne pridržavaju vlastitih mjera, nove mjere kasne i nedostatne su. Treba nam novi model borbe protiv virusa koji će biti izoliran od politike i HDZ-a”, stoji u Facebook objavi Miranda Mrsićakoji je i danas na konferenicji za novinareza tražio smjenu svih, politički obojenih, članova Nacionalnog stožera civilne zaštite jer su žrtvovali struku zbog politike. Kazao je kako ovaj stožer nije rješenje jer im hrvatske građanke i građani više ne vjeruju posebno kada se i dalje stožer koristi u svrhu HDZ-ove izborne promidžbe.

Podsjetimo, na konferenciji koja je održana u Edukacijskom centru Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te su na njoj predstavljeni rezultati istraživanja Udruge CroMSIC o znanju mladih o HPV virusu, Capak se, kako su otkrile snimke, nije pridržavao vlastitih mjera – držanja udaljenosti od drugih sudionika s kojima je pozirao zagrljen.

Kasnije je završio u samoizolaciji jer je na spomenutoj konferenciji bila i osoba zaražena koronavirusom. Test na koronu mu je negativan.

Foto: Danijel Kasap/Hina