Što Nacionalni krizni stožer misli o masovnom lizanju žlice u Puli?

Što Nacionalni krizni stožer misli o masovnom lizanju žlice u Puli?

Pažnju javnosti ovih je dana opet privukao svojim performansom konceptualni umjetnik Siniša Labrović i postao i jedna od tema konferencije za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite u Zagrebu.

U pulskom Muzeju suvremene umjetnosti Istre u Puli prije dva dana je otvorena izložba Kolekcija suvremene umjetnosti Marino Cettina, a dio otvaranja bio je i Labrovićev performans, javlja RTL.

‘Zajednička žlica”, kako naziv sugerira, bila je središte zbivanja u kojem je pred otprilike 150 uzvanika i uzvanica, petnaestak njih, čak i jedan sa zaštitnom maskom, pristalo lizati tradicionalnu norvešku drvenu žlicu, unatoč sve većem broju oboljelih u Hrvatskoj, od čega je dvoje baš u Puli, prenio je Glas Istre. Labrović je prije početka “razmjene sline” naglasio da uzvanici i uzvanice mogu odbiti sudjelovati u performansu.

Ponukani novinarskim pitanjem sve su danas komentirali i članovi Nacionalnog stožera civilne zaštite pa je tako ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade Davor Božinović kazao: ”Ako je to tako, to sigurno nije dobro. Stožer nas o tome nije izvijestio, pretpostavljam da su poduzeli mjere koje se poduzimaju u takvim situacijama”.

Ministar zdravstva Vili Beroš je poručio da takva aktivnost nikako nije dobrodošla.

Foto: Hina