Zašto je Đoković odbio testiranje u Zadru: Evo što je govorio o koronavirusu i cijepljenju

Zašto je Đoković odbio testiranje u Zadru: Evo što je govorio o koronavirusu i cijepljenju

Više od četiri tisuće ljudi u nedjelju je na teniskom stadionu u Zadru s nestrpljenjem iščekivalo finalni dvoboj teniskoga Adria Toura između Novaka Đokovića i Andreja Rubljova.

A onda je stigla šokantna vijest kako je finale otkazano jer je bugarski tenisač Grigor Dimitrov zaražen koronavirusom! Nakon toga su teniske zvijezde koje su nastupile na turniru dovezene ispred zgrade poliklinike i Zavoda za javno zdravstvo u Zadru gdje ih je dočekao glavni epidemiolog zadarske županije dr. Alan Medić, javlja Jutarnji list. Svi su testirani osim Novaka Đokovića koji je, kako navode mediji u Srbiji, odbio testiranje.

On će odluku o testiranju donijeti nakon povratka u Beograd, ali ne treba zaboraviti kako je Đoković protivnik mogućeg cijepljenja protiv koronavirusa. – Nisam za cijepljenje i ne bih volio da me netko na nešto prisiljava. Imam svoje mišljenje o tome i hoće li se ono promijeniti, ne znam. Svjestan sam da je virus opasan, ali mislim da postoji neka vrsta cenzure medicinskih stručnjaka koji govore o nekim drugim rješenjima. Više bih volio da se priča o imunitetu – rekao je Đoković, prenosi Večernji list.

Foto: Hina