Plenković bahato odbrusio svojim kritičarima: Nadridoktori poput Beljaka, Marasa i sličnih nisu predmet moga interesa

Plenković bahato odbrusio svojim kritičarima: Nadridoktori poput Beljaka, Marasa i sličnih nisu predmet moga interesa

Premijer Andrej Plenković rekao je u Zaprešiću da je u susretu s Novakom Đokovićem proveo oko tri minute i da to po definiciji nije bliski kontakt, a političare koji ga prozivaju jer nije u samoizolaciji nazvao je “nadridoktorima” te im poručio “da nisu predmet njegova interesa”.

Podsjetio je da se jučer po treći put testirao na koronavirus i da je nalaz negativan, javlja RTL.

Onima koji tvrde da ne vrijede za sve ista pravila vezana za samoizolaciju poručio je da vrijede i “neka slušaju HZJZ i neka malo bolje čitaju”.

“To što bi njima bilo draže da ja odem u samoizolaciju pa da Davor Bernardić pobjegne s još dva sučeljavanja, to je drugo pitanje. To je ključ te teze”, ustvrdio je Plenković u Zaprešiću na predstavljanju kandidata s liste HDZ-a za 1. izbornu jedinicu.

“Ovi svi ‘nadridoktori’ poput Beljaka, Marasa i sličnih nisu predmet moga interesa”, rekao je Plenković odgovorivši tako predsjedniku HSS-a Kreši Beljaku, ali i drugim političarima koji ističu da premijer mora u samoizolaciju s obzirom na njegov nedavni kontakt s Đokovićem.

Plenković je rekao i da ga informacija oko Đokovića nije zabrinula jer se između njih dvojice dogodio kratki susret, “sve skupa, možda tri minute”.

“Po definiciji bliskog kontakta to nije bliski kontakt i stvari su sasvim normalne i dalje”, dodao je.

Potvrdio je da je Đokovića dodirnuo po ramenu, no čini mu se da “nije bio slučaj da su se dodirnuli šakom o šaku”.

Na novinarsku napomenu da su zbog ovog ljudi završavali u samoizolaciji, ali ne i on kao premijer, Plenković je ustvrdio da njegov kontakt s Đokovićem nije bio kontakt koji bi omogućio prijenos.

“Je li bio bliski kontakt od 15 minuta?, upitao je i dodao: “Ako ima netko tko se dezinficira više od mene u protekla četiri mjeseca, volio bih da ga nađete – a da nije zdravstveni djelatnik”.

Plenković je rekao i da normalno dalje nastavljaju kampanju.

“Sve ovo što se događa je u granicama onoga što je očekivano, moramo naučiti živjeti s Covidom-19 na način da budemo svjesni da dok nema lijeka i cjepiva, morat ćemo raditi balans”, poručio je.

Foto: Dario Grzelj/Hina