Gazda Ivica Todorić se obrušio na svoga nekad omiljenog menadžera: Što zamjera ministru Zdravku Mariću?

Gazda Ivica Todorić se obrušio na svoga nekad omiljenog menadžera: Što zamjera ministru Zdravku Mariću?

Ivica Todorić obrušio se na  aktualnog ministra financija Zdravka Marića kojga je optužio da je zajedno s  Andrejem Plenkovićem organizirao neprijateljsko preuzimanje Agrokora. Bivši vlasnik Agrokora  zamjera Mariću  što nije  prijavio Plenkovića kada je  saznao da “planira zločin”. Todorićevu objavu prenosimo u cijelosti.

“Poštovane građanke i građani,

Zdravko Marić je nekoliko godina radio u Agrokoru nakon čega je otišao u Vladu RH, u Ministarstvo financija. Danas raspolažemo konkretnim dokazima da je Zdravko Marić zajedno s Andrejem Plenkovićem i „grupom BORG“ bio aktivno uključen u pripremu i provedbu protupravnih radnji u svrhu neprijateljskog preuzimanja Agrokora (PUČA).

Tim PUČEM se raznim akterima omogućilo pribavljanje znatne nepripadajuće materijalne koristi.(u stotinama milijuna eura)

Poštovani, predlažemo da temeljito analizirate dokaze, serijom od 18 mailova u prilogu, koji će vam omogućiti da dobijete potpunu sliku o tim dramatičnim događanjima.

Zdravko Marić je znao za kriminalnu organizaciju pod palicom Plenkovića s osobama izvan institucija RH.

Zdravko Marić je s njima surađivao i dobro je znao da planiraju oteti Agrokor! O tom zločinačkom planu svoje bivše kolege iz Agrokora nije nikada upozorio. Ovdje podvlačim, poštujem i cijenim Marićevo profesionalno zanje, no kada je taj Z. Marić vidio da Plenković i „grupa BORG“ nad njegovim kolegama i njihovom imovinom planiraju zločin, trebao je biti dosljedan i prijaviti ih nadležnim organima. Nije smio sjediti sa zločincima za istim stolom, trebao se je ustati i otići. To bi bilo moralno.

Zašto tada nije bio profesionalan i dosljedan? TO SE ZOVE IZDAJA! Ali to nam istovremeno i puno govori o osobi! Iako u Aferi Agrokor ima mnogo iznenađenja, do prave istine se dolazi, a stvarni šok dolazi tek na kraju.!

Da budem precizan, prije nego Vam prezentiramo dokaze (svi su mailovi izvor – DORH) želim dati informaciju da za Zdravka Marića i druge postoje osnovane sumnja za počinjenje više teških krivičnih djela, za koje provodimo istražne radnje”, piše Todorić.

Foto: Tomislav Pavlek/Hina