Mučna scena u vlaku: Policija nije imala milosti prema roditelju koji nije imao masku

Mučna scena u vlaku: Policija nije imala milosti prema roditelju koji nije imao masku

U subotu prijepodne vlak pola sata nije kretao sa zagrebačkog Glavnog kolodvora jer je jedan putnik odbijao staviti masku. Putnici su negodovali, a onda je stigla policija i intervenirala, premda je bio s malim djetetom.

Gospodin je odbio staviti masku u vlaku, a bio je s djetetom koje također nije imalo masku. Policija ga je iznijela van, a dijete je držala neka gospođa – ispričao je čitatelj tijek mučne situacije koja je eskalirala jutros na zagrebačkom Glavnom kolodvoru, nakon što je putnik odbio nositi masku u javnom prijevozu, pišu 24sata.

– Rekao je da nošenje maski nije propisano zakonom i da je njegova volja hoće li je nositi ili ne. Dječak je bilo na biciklu bez pedala, vozio se po vagonu, potom ga je primila nepoznata gospođa, a kasnije je počeo plakati kad je vidio što se događa – priča i drugi čitatelj koji je snimio video uhićenja.

Kako nam kazuju putnici, vlak je vozio na relaciji Dugo Selo-Harmica, a više od pola sata je u startu kasnio zbog putnika s kojim su isprva strpljivo razgovarali djelatnici HŽ-a, a potom je morala intervenirati i policija.

– Muškarac je stavio masku tek nakon što je došla policija, međutim, tada je već eskalirala situacija i nisu ga pustili da nastavi putovanje. Putnici su bili ogorčeni na njega, jer se u samom startu kasnilo s polaskom- objasnio je čitatelj.

 

Foto:Screenshot