Mile Kekin podržao ekstremnu ljevičarku Katarinu Peović: Tito mu je bliži od Tuđmana

Mile Kekin podržao ekstremnu ljevičarku Katarinu Peović: Tito mu je bliži od Tuđmana

Politika ga je u životu uvijek pratila u stopu, pjevao je Mile Kekin, a o razlozima aktivnog participiranja u politici razgovarao je s Adrianom de Vrgnom.

Kekin kaže da je njegova intencija pomoći političkoj opciji kojoj vjeruje i koju prati godinama, još od vremena Varšavske.

“Ušao sam da pomogem na vidljivosti, da svojim poznatim licem doprinesem”, kazao je.

Upitan hoće li u slučaju da u Sabor uđe preferencijalno svoj glas prepustiti glas Radi Borić, Kekin kaže da će prvo sjesti i razgovarati sa suprugom, javlja RTL.

“Zec je još daleko u šumi. Vidim da rastemo, nadam se da ćemo iznenaditi momke u desnom kutu”.

Što se tiče suradnje s lijevim političkim opcijama, Kekin kaže da prema trenutno situaciji ne ulaze u izvršnu vlast, ali će napraviti sve da spriječe desnu vlast u Hrvatskoj.

“Mi smo jasni od početka. Ako budemo imali puno mandata, razgovarat ćemo o tome”, kazao je.

Katarina Peović (prva s lijeva) ima izrazito marksističke stavove

Brine ga što se izbori održavaju u doba korone jer misli da će građani prije svega izgubiti povjerenje u Stožer koji je, kako kaže, puno toga dobro napravio.

“Mi smo kao građani vjerovali njihovim mjerama, ali ove zadnje su vrlo konfuzne. Vidimo u Županji veliki koorona party, otvorene su granice s BiH i Srbijom”, kaže Kekin dodajući da to sigurno na neki način dovodi u pitanje regularnost izbora.

“Imamo situaciju da je starijima u domovima onemogućeno glasanje, to definitivno stavlja veliki upitnik na regularnost izbora”.

Ne isključuje mogućnost da netko od aktera, nezadovoljan rezultatom, odluči pravnim putem osporiti rezultate izbora.

Na pitanje o Davoru Bernardiću, Kekin je nakon dubokog uzdaha poručio: ”Ako je najbolja opcija, mi smo tu. To ćemo vidjeti, mi ćemo sve raditi da ne dođe desna vlast”.

“Ideja da će na ključne pozicije doći ljudi koji bi ženama branili pobačaj i sve ono što su izjavljivali tijekom kampanje je malo zabrinjavajuće u 2020.”, kazao je Kekin i složio se s tvrdnjom voditelja intervjua da je u toj konstelaciji snaga Bernardić dobar izbor.

I unutar platforme Možemo naziru se ”nevolje u raju”. Špigl je izjavio da je bila greška pozvati Peović iz Radničke fronte u koaliciju.

“Koalicija s Radničkom frontom je odlučena većinom glasova koalicije Možemo. Mi smo se dokazali u Gradskoj skupštini u zadnje tri godine da smo čvršći i od mnogih tradicionalnih brakova, a kamoli ovakvih prenešenih Facebook mišljenja”, rekao je Kekin dodajući da se radi o pojedinačnog mišljenju jednog člana.

“Mi smo čvrsti, skupa izlazimo na izbore i planiramo veliki party u nedjelju”.

Kekin i njegova supruga nisu jedini bračni par koji pve godine izlazi na izbore.

“Mi smo u poziciji da smo oboje na istoj listi, ja 14., ona 11. u 7. izbornoj jedinici koja obuhvaća i moje Gajnice, po tome se vidi da ne lovimo nikakve saborske mandate, osim eventualno preferencijalnim putem. Mi smo čistih srca ušli u to, vjerujemo u te ljude koje poznajem 10-ak godina, opravdali su moje povjerenje.”

Osvrnuo se i na velik broj pjevača koji su se našli na izbornim listama.

“Ne postoji nikakva visoka škola za političare, svatko tko želi – može. Mene uvijek iznenadi kad vidim da osobe za koje nisam znao da imaju ikakva politička uvjerenja, a kamoli koherentna i artikulirana, da se bace u politiku”.

Tuđman ili Tito? Kekin kaže da je definitivno na strani antifašizma.

“Iako u jednu ruku obojica, ali gledajući unazad Tito je ostavio veći trag u svjetskoj povijesti”, zaključio je Kekin.

Foto: Zvonimir Kuhtić/Hina