Luka Rajić rasprodaje svoju imovinu u centru Zagreba: Kupac je i jedan poznati nogometaš

Luka Rajić rasprodaje svoju imovinu u centru Zagreba: Kupac je i jedan poznati nogometaš

Jedan od naših najpoznatijih poduzetnika rješava se vrijednih nekretnina u strogom centru Zagreba. Jedan od najpoznatijih domaćih poduzetnika, Luka Rajić sa švicarskom adresom, prodao je nedavno svoj atraktivan stan u zagrebačkom Ban centru u Ulici Augusta Cesarca poznatom nogometašu svjetske klase Mateu Kovačiću, igraču londonskog kluba Chelsea za, vjerojatno, oko dva milijuna eura, doznaje Jutarnji list.

Peterosoban dvoetažni stan veličine 332 kvadrata sastoji se od niže u zgradi pozicioniranog stana površine 150 kvadrata s ulaznim prostorom, prostorom za odmor, dnevnim boravkom s blagovaonicom, kuhinjom, spavaćom sobom, kupaonicom, garderobom i prostorijom za gospodarstvo, balkonima te sunčalištem i bazenom, a na višoj etaži od 142 kvadrata ima ulazni dio, tri spavaće sobe, tri kupaonice i tri degažmana te balkone i terase. Ugovor o kupoprodaji te nekretnine sklopljen je na samom kraju 2019. godine dok je predbilježba, pravo vlasništva Matea Kovačića, zaprimljena u svibnju ove godine.

Međutim, Luka Rajić prodaje ovih dana i svoju vilu na Tuškancu u Ulici Ivana Gorana Kovačića za 2,75 milijuna eura. Iako razlog za tu prodaju zasad nije poznat, a bivši kralj mlijeka s adresom u Ženevi već godinama ne komunicira s medijima, Jutarnji list iz njemu bliskih krugova doznaje da se ti potezi ne mogu tumačiti kao naznaku da Rajić povlači svoj kapital s hrvatskog tržišta na kojem posluje s nekoliko kompanija, među ostalima, PharmaS i Ralu Logistika, piše Tportal.

Aatraktivnu nekretninu na parceli od 1700 kvadrata 55-godišnji Rajić je kupio prije sedam godina za 1,5 milijuna eura, a krajem svibnja ponudio ju je, kao zaštićeno kulturno dobro, najprije Gradu Zagrebu na otkup, sukladno zakonu.

Foto: Tomislav Pavlek/Hina