Ivana Plechinger zgrožena ponašanjem političara u izbornoj noći: Kao da imaju kolektivni imunitet na koronu

Ivana Plechinger zgrožena ponašanjem političara u izbornoj noći: Kao da imaju kolektivni imunitet na koronu
Proteklog vikenda su se u Hrvatskoj održali parlamentarni izbori i mnogima se još uvijek sliježu dojmovi oko mnogih stvari. Svatko ima svoj stav o svemu, a Ivana Plechinger imala je potrebu javno ga podijeliti. Posebno ju je zasmetalo neodgovorno ponašanje naših političara u izbornoj noći kad se nisu pridržavali epidemioloških mjera.

Pjevačica, voditeljica i autorica bestselera ‘Ono što ostaje, uvijek ljubav je’, motivacijska govornica Ivana Plechinger iznijela je mišljenje o ponašanju domaćih političara u izbornoj noći.

‘Ono što sam primijetila u izbornoj noći – dok su jedni slavili, a drugi pokušavali osmijehom prikriti tugu – je zadivljujuća sposobnost virusa da nestane kad to odgovara svim našim političarima. Dok roditelji ne mogu do svoje djece u bolnice, oni ne nose maske i ne poštuju razmak ne od 2 m, nego ni od 2 cm! Dok moji kolege muzičari ne mogu održavati koncerte, pobjednici slaveći prolaze kroz masu koja ih grli! Dok mi ne smijemo u javni prijevoz bez maske, maske za političare u izbornoj noći, nagurane rame do ramena – ne vrijede!’, napisala je na Facebook profilu.

‘Imam dvije prijateljice s iskustvom virusa; jedna je pozitivna, ni ona ni čitava njezina obitelj nemaju nikakve simptome, provode vrijeme u izolaciji u groznoj grižnji savjesti što im se to uopće dogodilo. Za drugu se slutilo da ima koronu jer je bila na ‘krivom mjestu u krivo vrijeme’, zbog sumnje u koronu nije mogla vidjeti svoju bebu danima, voljena joj je mama umrla, nije mogla ni oprostiti se s njome, da bi se saznalo nakon predugo vremena da nije zaražena’, nastavila je Ivana. Dodala je kako je uvijek za oprez, javlja Tportal.

‘Uvijek sam za odgovornost, ali kada gledam ovo jučer, kako virus nestaje s lica zemlje onda kad to svim našim političarima odgovara, ne pričam o desnima, ni lijevima, pričam o svima njima koji ne poštuju čak ni vlastite propise, dok se nama životi mijenjaju i mnogi ne smiju raditi, zaista me sve to boli. Mislim da je vrijeme da zahtijevamo da se očituju svi o vlastitom ponašanju, svi do jednog! Jer ako se to odnosi na sve nas, zašto mi ne možemo u bolnice djeci, zašto mi ne možemo uz koncerte slaviti, zašto mi ne možemo proglasiti da za nas korona također ne vrijedi? I dalje ću nositi masku u javnom prijevozu, i dalje ću poštovati zakone, i dalje ću biti oprezna i ‘trackati’ ruke gelom kad god mislim da to treba, radit ću to po uputama istih onih koji ih se ne drže, a još i više po svojoj savjesti, isto želim i vama. Ali želim također da se po svojoj savjesti ponašaju svi, a ne samo mi… S ljubavlju’, poručila je Ivana Plechinger. Mnogi su se prijatelji složili s njom i osudili takvo ponašanje.

Foto: Damir Senčar/Hina