Baza ustaje protiv “velikog kombinatora” Arsena Bauka: Događaju se “tajni sastanci” i “kombinacije”

Baza ustaje protiv “velikog kombinatora” Arsena Bauka: Događaju se “tajni sastanci” i “kombinacije”

Nikša Peronja objavio je na svojoj Facebook stranici Arsena Bauka da se “i ovaj put pojavljuje kao kombinator”, ali sad u dobu kad stranci slijedi osjetljivo stanje stabilizacije, dok “Bauk želi još veći kalkulantski utjecaj”.

“Pred nama je vrlo osjetljivo razdoblje stabilizacije stranke i pitanje je kako će sve to u finalu ispasti ako se u samome startu ne postave dobri temelji za isto”, tako je krenuo u svoju objavu načelnik hvarske Općine Jelsa Nikša Peronja, javlja N1.

Tek nekoliko dana nakon izbora i ostavke Davora Bernardića, smatra on, opasno je što se već događaju “tajni sastanci” i “kombinacije”.

“Ambicije izlaze na vidjelo i, naravno, opet se prvi u cijeloj priči pojavljuje, a tko drugi nego ‘neprikosnoveni politički mag’, utjelovljen u imenu vječnog kombinatora Arsena Bauka, koji nosi veliki dio odgovornosti za rezultate izbora i uzroke ovakvog poraza. Opet svim silama pokušava usmjeriti procese na njemu prihvatljiv način gdje bi imao još i veći kalkulantski utjecaj unutar SDP-a”, oštro je Peronja krenuo na Bauka.

Pozvao je da se ne zaboravi da su “upravo sadašnje vodstvo stranke i dosadašnji predsjednik slijepo slijedili njegove noćne izračune, kombinatoriku i njegovu matematiku”, misleći na Bauka.

Takva politika klijentelizma, dodvoravanja, netalasanja, bez čvrstog i dosljednog političkog stava, i takvog pogleda na svijet, morala je jednom puknuti i to se upravo dogodilo… Nažalost jedan dio SDP-a je prihvatio takvu politiku”, napisao je Peronja i optužio cijelo predsjedništvo SDP-a za debakl na izborima.

Njegovu objavu na Facebooku vrlo je brzo pozdravio nemali broj članova i simpatizera SDP-a, između ostalih Peđa Grbin i Marija Lugarić.

Foto: Mario Strmotić/Hina