Pupovčev SDSS će dobiti mjesto potpredsjednika Plenkovićeve Vlade: Milošević nije želio jasno osuditi brutalnost Vučićeve policije

Pupovčev SDSS će dobiti mjesto potpredsjednika Plenkovićeve Vlade: Milošević nije želio jasno osuditi brutalnost Vučićeve policije

Gostujući u Pressingu Ilije Jandrića na N1 televiziji saborski zastupnik SDSS-a Boris Milošević potvrdio je da će potpredsjednik Vlade za društvene djelatnosti, ljudska prava i prava manjina biti iz SDSS-a.

Nije želio potvrditi da će to biti on. “O imenima ne bih licitirao jer o tome još nismo razgovarali, ali mogu reći da će potpredsjednik Vlade biti iz SDSS-a. O kome je riječ objavit ćemo kad postignemo dogovor s premijerom”, rekao je Boris Milošević.

Predsjednik Reformista Radimir Čačić pozdravio je takav dogovor zastupnika nacionalnih manjina i HDZ-a, podsjetivši da je SDSS već imao potpredsjednika Vlade Slobodana Uzelca kad su predsjednici Vlade bili Ivo Sanader i Jadranka Kosor.

Komentirajući prosvjede u Srbiji, Boris Milošević je rekao da ih nije pažljivo pratio.

“Ono što sam vidio nije dobro, neredi na ulicama, policijska brutalnost. Ništa od toga nije dobro”, rekao je Milošević. Komentirajući poziv Jadranke Kosor Miloradu Pupovcu da osudi policijsku brutalnost i Vučićevu politiku, Milošević je rekao da njih u SDSS-u, a posebno Pupovca često pozivaju da vode opozicijsku politiku prema Vučiću.

“Mislim da mi kao zastupnici Srba u Hrvatskoj nismo pozvani da vodimo ni opozicijsku niti provladinu politiku u Srbiji, nego smo pozvani da gradimo most između dviju država”, smatra Milošević i priznaje da im u tom cilju odmažu izjave poput one predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je optužio hrvatske medije za potpirivanje prosvjeda u Srbiji.

Radimir Čačić smatra da je stanje u Srbiji rezultat potpunog uništenja opozicije, što nije dobro. Usporedio je to s devedesetim godinama kad je, podsjeća, Franjo Tuđman vladao autokratski, ali je dopuštao oporbu i drukčija mišljenja.

“U Srbiji to nije slučaj”, zaključio je Čačić.

Boris Milošević i Radimir Čačić u Pressingu su komentirali i ukupne izborne rezultate, ulogu zastupnika nacionalnih manjina u formiranju vladajuće većine, očekivanja od nove Vlade, osnivanje zastupničkih klubova u Saboru i druge aktualnosti što možete pogledati u snimci emisije.