SRAMOTA ZA RIJEKU: Evo kako je prostak Obersnel izvrijeđao bivšu vijećnicu HDZ-a

SRAMOTA ZA RIJEKU: Evo kako je prostak Obersnel izvrijeđao bivšu vijećnicu HDZ-a

Gradsko vijeće s 20 glasova za, četiri suzdržana, i dva glasa protiv (Ivona Milinović i Tihomir Čordašev) prihvatilo je prijedlog prvog rebalansa riječkoga proračuna koji će biti manji za 193,2 milijuna kuna u odnosu na plan. Takav rezultat glasanja logičan je s obzirom na gospodarsku krizu zbog pandemije koronavirusa koja nije zaobišla ni gradsku blagajnu, ali sve je ostalo u sjeni incidenta u režiji gradonačelnika Vojka Obersnela koji je verbalno napao Ivonu Milonović, nezavisnu vijećnicu, i to na najgrublji način.

Nakon njegovog divljanja po dvorani, u Centru Zamet zavladala je neugodna tišina, a stvar je spašavao koliko je i kako mogao predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat.

Vijećnica Milinović u nekoliko je navrata u raspravi istaknula da ne može podržati rebalans proračuna zbog toga što je trebalo na rashodovnoj strani kresati programe Europske prijestolnice kulture te odustati od projekta obnove motornog broda “Galeb, javlja N1.

U nekoliko navrata navela je i da su supružnici zaposlenika gradske uprave dobivali autorske honorare za svečano otvorenje EPK i da je to krajnje dvojbeno. Nakon nekoliko takvih istupa gradonačelnik Vojko Obersnel je jednostavno “pukao”, i ta riječ nije pretjerana, pa joj je s mjesta na kojem sjedi poručio, kako je ustvrdila Milinović, da ne s….

 

Kada je ona zatražila zaštitu predsjednika Gradskog vijeća, Obersnel se digao i u nekoliko navrata joj poručio da priča gluposti, da je alapača i da vrijeđa sve zaposlenike gradske uprave.

Onda je gradonačelnik urlajući poručio da njega nitko neće izbaciti sa sjednice, da bi baš volio to vidjeti, a sve se to događalo na način da je Milinović stajala za govornicom, a gradonačelnik je napustio svoje mjesto i urlao s partera zametske dvorane.

Na kraju se ipak smirio, sjeo na mjesto, a predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat dodijelio mu je opomenu. Bilo je to u šestom satu sjednice, na točki broj četiri, a nakon toga zbog mučne atmosfrere ubrzo je prihvaćeno ostalih 16 točaka dnevnog reda bez rasprave.

Na slici: Ivona Milinović

Foto: Miljenko Klepac/Hina