Vijećnica koju je divljački izvrijeđao Vojko Obersnel: Gradonačelnik potiče korupciju i namješta poslove odabranima

Vijećnica koju je divljački izvrijeđao Vojko Obersnel: Gradonačelnik potiče korupciju i namješta poslove odabranima

Ništa neobično, to je Vojko Obersnel, ali smatram da gradonačelnik u odlasku nema potrebe previše razgovarati, nije imao hrabrosti niti sjesti sa mnom u studio. Na njega ne bi trošila previše riječi, rekla je u Temi dana Ivona Milinović, riječka nezavisna vijećnica.

Komentirala je jučerašnju situaciju kada se riječki gradonačelnik Vojko Obersnel obrušio na nju nakon što je rekla da je projekt Europske prijestolnice kulture – služio kako bi “suprug zaposlenice u gradskoj upravi dobivao honorare”. Obersnel ju je teško izvrijeđao i nije joj se ispričao.

Ivona Milinović smatra da treba razgovarati zašto mladi vijećnici SDP-a nisu reagirali niti na jedan njegov divljački ispad, a bilo ih je, kaže, nebrojeno puta do sada. Zaključuje da SDP nema budućnost u Rijeci.

Obersnel se danas ispričao javnosti i vijećnicima, ali nije njoj osobno, rekao je da ga je provocirala cijelo vrijeme sjednice iznoseći lažne optužbe. Milinović kaže da Obersnel nema hrabrosti reći joj što je sve neistinito izgovorila. Tvrdi da je suprug njegove bliske suradnice u gradskoj upravi dobio vrlo izdašna sredstva kao autor nekih programa u sklopu Europske predsjednice kulture.

Na pitanje ima li dokaze, budući da je riječ o teškim optužbama, kaže da je mnogo puta upozoravala, a Obersnelova suradnica i njezin suprug su joj prijetili tužbom za klevetu, ali ona nikada nije podnesena. Dodaje da to nije nepoznato medijima.

Milinović je naglasila kako je građankama i građanima Rijeke apsolutno nepotrebno je li se gradonačelnik ispričao njoj osobno.

Smatra da gradonačelnik treba osuditi kulturnu korupciju u Rijeci i smijeniti svog pročelnika Šarara, pod čijom se ingerencijom, tvrdi Milinović, dogodio niz netransparentnih postupaka u agenciji Rijeka 2020 koja je provodila program Europske prijestolnice kulture. Dodaje da je upozoravala na niz nepravilnosti koje su rezultirale kaznenom prijavom zbog namještanja javnog natječaja.

Kaže da ju je podržala cijela oporba. Od svih vijećnika će tražiti osude gradonačelnikovih riječi kojima ih naziva “kretenima” i pokazivanje srednjeg prsta. Tražit će da se donese osuda njegovog ponašanja i da ga, pri prvom sljedećem nastupu, izbaci iz gradske vijećnice.

Podsjetimo, na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća u Rijeci gradonačelnik Vojko Obersnel napao je nezavisnu vijećnicu, bivšu HDZ-ovku, Ivonu Milinović.

Nakon njegovog divljanja po dvorani, u Centru Zamet zavladala je neugodna tišina, a stvar je spašavao koliko je i kako mogao predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat.

Vijećnica Milinović u nekoliko je navrata u raspravi istaknula da ne može podržati rebalans proračuna zbog toga što je trebalo na rashodovnoj strani kresati programe Europske prijestolnice kulture te odustati od projekta obnove motornog broda Galeb.

Foto: HRT