Nezadovoljni HSS-ovci kuju plan za smjenu Kreše Beljaka

Nezadovoljni HSS-ovci kuju plan za smjenu Kreše Beljaka

Dok se u Baltazaru ugodno ćaskalo, u jednom drugom zagrebačkom restoranu se ljutito kombiniralo kako rušiti šefa stranke.

Da dio HSS-ovaca nezadovoljnih izbornim neuspjehom Kreše Beljaka, već neko vrijeme zaziva njegovu ostavku i nije novost. Sinoć se okupio dio županijskih organizacija te stranke koji smatraju da su elektronski unutarstranački izbori koje je Beljak sazvao za 30. srpnja protivni svim pravilima stranke.

Predsjednik HSS-a im odgovara da je sve sukladno statutu, a pobunjeničku skupinu predvodi HSS-ova Ana Marija Petin koja je za Direkt objasnila koji su njihovi sljedeći koraci, javlja RTL.

”Predsjednik HSS-a je izgubio povjerenje povjerenje svojih članova. Povjerenje zbog netransparentnosti i zbog kršenja statuta HSS-a. Zato ga pozivamo na ostavku”, kazala je Petin.

“Daljnji ciljevi jesu da moramo vratiti HSS nazad u centar i imamo ekipu mladih ljudi koji se žele baviti HSS-om, a isto tako i stare članove, osnivače koji podupiru HSS i ono što sam rekla, dakle, HSS mora biti stranka centra i to nam je cilj da ju vratimo nazad”, objasnila je.

Foto: Admir Buljubašić/Hina