Pikanterije razgovora Milanovića i Plenkovića mogli su otkriti samo njih dvojica: Evo zašto je “sumnjiv” premijer

Pikanterije razgovora Milanovića i Plenkovića mogli su otkriti samo njih dvojica: Evo zašto je “sumnjiv” premijer

Predsjednik Republike Zoran Milanović izjavio je u petak kako je njegova obaveza ukazivati na probleme, ocijenivši “ozbiljnim primitivizmom” to što je u javnost puštena vijest da je tijekom razgovora u četiri oka “docirao i pametovao” premijeru Andreju Plenkoviću.

Stigla je i reakcija glasnogovornika Vlade Marka Milića na istup predsjednika Republike.

“Vezano uz današnju izjavu predsjednika Republike, u potpunosti odbacujemo bilo kakve aluzije da bi predsjednik Vlade ili netko iz njegovog kruga prepričavao medijima detalje njihovog sastanka prigodom predaje potpisa zastupnika koji daju potporu novoj parlamentarnoj većini.

Premijer se time ne bavi niti je to njegov stil. Sve što je namjeravao kazati, rekao je prigodom izjava za medije, a zatvorene sastanke ne komentira ni ne prepričava. Napominjemo da je od jučer u 15h predsjednik Vlade u Bruxellesu na nizu sastanaka kako bi se izborio za što bolju poziciju Hrvatske u pregovorima na Europskom vijeću o novom europskom proračunu i Planu oporavka EU-a”, stoji u reakciji koja je stigla iz Vlade.

Podsjetimo, komentare koji su se pojavili nakon sastanka, da je Milanović docirao Plenkoviću, predsjednik je okarakterizirao jadnima.

“To je jako ružno i prilično ozbiljan primitivizam uopće da se netko usudi prepričavati razgovor dvojice ljudi u četiri oka i ne pamtim da se to dogodilo ikad. Bilo je puno konzultacija predsjednika i bivših predsjednika s predstavnicima stranaka, međutim nikada nikome nije palo napamet da to uopće komentira na ovakav način”, rekao je Milanović novinarima prilikom obilaska izložbe Miljenka Domijana “Od oka k srcu – biljezi sjećanja“.

Neki mediji su naveli kako je Milanović prilikom davanja mandata za sastavljanje Vlade “docirao i pametovao” Plenkoviću, između ostalog i oko uloge Nacionalnog stožera civilne zaštite.

S obzirom na to da  su  premijer Plenković i predsjednik Milanović  razgovarali u četiri oka,  nema puno potencijalnih “krivaca” koji su mogli plasirati  ekskluzivu  medijima. To su mogli učiniti samo  Milanović ili Plenković, a ako nije netko od njih, onda su to novinari izmislili. Objavljene diskrecije idu u  prilog  Plenkoviću pa stoga nije ni čudno da se u javnosti  špekulira da  se upravo premijer pobrinuo da detalji  “razgovora u četiri oka” dođu  u javnost.

Foto: Damir Senčar/Hina