POSLJEDNJI MINISTARSKI DANI: Marko Pavić se počastio skupocjenim vinima i Bossovim parfemima na državni trošak

POSLJEDNJI MINISTARSKI DANI: Marko Pavić se počastio skupocjenim vinima i Bossovim parfemima na državni trošak

Marko Pavić, HDZ-ov ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije u posljednjem tjednu mandata šopingirao je privatnom karticom te tražio povrat novca od Ministarstva. Do njegovih računa došao je Telegram, a iz njih se vidi da je Pavić osobno šopingirao u slobodno vrijeme – kupovao je parfeme, vina, kemijske olovke te zatim tražio povrat novca koji je potrošio.

Kupovao je u Mülleru – za dva Hugo Boss parfema i dezodorans dao je 1213 kuna. U Vrutku je kupio 36 butelja vina za 2542 kune, i to šest butelja Dingača po cijeni od 114,98 kn po butelji, 12 Postupa po cijeni od 77,98 kuna te 18 butelja iločkog traminca po cijeni od 59,99 kuna za butelju. Zatim je kupio i Hugo Boss kemijsku olovku za 440 kuna te nekoliko refila za olovke. Ministarstvo u odgovoru Telegramu tvrdi da su to darovi za ministre i predstavnike država članica EU zaduženih za kohezijsku politiku, predstavnike Europske komisije i Europskog parlamenta s kojima je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije surađivalo, a koji nisu primili protokolarne darove s logotipom EU2020HR, čiji broj je bio ograničen.  Zanimljivo je da se ministar Pavić “počastio”  skupocjenim poklonima  nakon nedavnih parlamentarnih izbora kada je znao da više neće biti ministar.

Marko Pavić kaže da je uobičajeno da se tijekom predsjedanja dužnosnicima uručuju protokolarni pokloni.

“S obzirom na to da najviša razina nije sudjelovala na konferenciji u Zagrebu, mi smo odlučili poslati poklone poštom. Ja sam se osobno htio zahvaliti svima koji su sudjelovali”, ističe Pavić.

Ističe kako je svaki ministar ili ministrica dobio/dobila poklon. “Za 5 ili 6 ministara sam ja još osobno nadopunio poklone, htio sam dati jedan osobni touch i bit će uručeno kolegama”, objašnjava Pavić.

Pavić kaže kako je to kupovao osobno za kolege jer je htio da to bude osobni poklon. “Niti sam imao kreditnu karticu Ministarstva, niti sam ikad poklone refundirao na privatni račun”, rekao je.

Rekao je kako Ministarstvo može poslati popis o kojim se točno dužnosnicima radi. “Radi se o 26 ministara kohezije. Ne vidim nikakav problem. Uobičajena procedura je da se daju osobni pokloni”, veli Pavić.

Foto: Damir Senčar/Hina

 

Facebook Comments