Bozanić razriješio glavnog urednika Glasa Koncila Ivana Miklenića: Novi glavni urednik nije svećenik

Bozanić razriješio glavnog urednika Glasa Koncila Ivana Miklenića: Novi glavni urednik nije svećenik

Novim glavnim urednikom te vršiteljem dužnosti direktora Glasa Koncila imenovan je Branimir Stanić, dosadašnji zamjenik glavnog urednika Ivana Miklenića, a novi pročelnik Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije bit će Tomislav Šagud, priopćeno je iz Zagrebačke nadbiskupij.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić donio je, naime, odluku o razrješenjima i imenovanjima u Zagrebačkoj nadbiskupiji te je razriješio dosadašnjega glavnog urednika i vršitelja dužnosti direktora Glasa Koncila Ivana Miklenića, na njegovu vlastitu molbu s danom 31. kolovoza.

Novi nadbiskupski tajnik i pročelnik Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije Tomislav Šagud razriješen je službe upravitelja župe Sv. Josipa Radnika u Zagrebu, a dosadašnji pročelnik ureda Borna Puškarić razriješen je i službe urednika Službenog vjesnika Zagrebačke nadbiskupije te službe rektora crkve Krista Kralja na Mirogoju, Tportal.

Za urednika Službenog vjesnika nadbiskupije imenovan je Tomislav Hačko, a rektor crkve Krista Kralja na Mirogoju bit će Vlado Mikšić.

Docent na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Mislav Kutleša razriješen je službe prefekta u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu te je imenovan nadbiskupijskim povjerenikom za pastoral braka i obitelji.

Studentskim kapelanom na Sveučilištu u Zagrebu imenovan je Mario Bobić umjesto don Damira Stojića, koji je imenovan župnikom u župi Duha Svetoga u Zagrebu.

Nadbiskupijskim povjerenikom za pastoral mladih, za pastoral sportaša i koordinatorom dušobrižništva za studente u Zagrebu imenovan je Kristijan Tušek, koji je razriješen službe župnoga vikara u župi Sv. Anastazije u Samoboru.

Rektorom Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu imenovan je Željko Faltak, po povratku sa studija u Rimu, a kanonikom Prvostolnog kaptola zagrebačkog imenovan je mons. Zlatko Koren, koji je razriješen službe župnika moderatora u župi Sv. Blaža.

Jakov Rađa je imenovan ravnateljem Nadbiskupijskog pastoralnog instituta i voditeljem đakonske pastoralne godine.

Rektorom Hrvatskog katoličkog sveučilišta na novi mandat imenovan je Željko Tanjić, a profesor pastoralne teologije na KBF-u i prebendar Zbora prebendara Prvostolne crkve zagrebačke Josip Šimunović imenovan je povjerenikom Zagrebačke nadbiskupije za zaštitu maloljetnika i ranjivih osoba.

Foto: Denis Cerić/Hina