Plenković posprdno o novajlijama u Saboru: Ima dosta ovih novih koji su prilično tankoćutni. Osjetljivi su

Plenković posprdno o novajlijama u Saboru: Ima dosta ovih novih koji su prilično tankoćutni. Osjetljivi su

Premijer Andrej Plenković u pauzi od izlaganja u Saboru komentirao je dosadašnje događaje u sabornici.

Ja sam zadovoljan s onim što smo predstavili kao program, on reflektira program onoga što će Vlada sutra i usvojiti, rekao je Plenković, osvrnuvši se i na kritike oporbe da su prekasno dobili program Vlade i da ga nisu stigli pročitati.

“Uvijek je to tako u Saboru”, rekao je Plenković, dodavši da su sinoć Saboru poslali program i životopise ministara. “Sve je napravljeno na uobičajen način”, rekao je.

“Prije nego što sam ja počeo govoriti, bilo je barem 20 zahtjeva za repliku, znali su koji je naš izborni program, imali smo političku utakmicu, nema u ovom programu nekih iznenađenja koja su mogli čuti, ta teza mi je malo deplasirana”, nastavio je.

Nitko ga nije izbacio iz takta, rekao je Plenković na pitanje novinara. “Ima dosta ovih novih koji su prilično tankoćutni. Osjetljivi su. Vape za zaštitom potpredsjednika Sabora. Očvrsnut će oni, nije problem”, kazao je Plenković.

Premijer je istaknuo da neće biti fotografije njega sa svim ministrima dok se ministar Ivan Malenica ne oporavi od posljedica koronavirusa, javlja N1.

Što se tiče većine, Plenković je rekao da mu je dosta 76 ruku koje već ima.

“Nikoga ne molim, ne vučem za rukav, apslolutno nitko u HDZ-u nije bio ovlašten niti ima bilo kakav mandat da razgovara s bilo kim drugim povrh ovih 76 osim mene, a ja nisam razgovarao ni s kim. Pokušaj da bilo tko to radi, to je no go. Onaj tko želi podržati ovu vladu može samoinicijativno, javno i transparentno, dapače”, rekao je Plenković.

Ukinut ćemo imunitet članovima vlade samo za korupcijska djela, dodao je.

Komentirao je i situaciju s kupovinom darova europskim dužnosnicima, čiji je akter bivši ministar Marko Pavić. “Imao je dobru namjeru, ali mislim da je to malo nespretno izveo”, rekao je Plenković.

Što se tiče sukoba između HDZ-ova zastupnika Vinka Zulima i Katarine Peović iz Radničke fronte, Plenković je rekao da ne zna detalje. “To je apsolutno van kodeksa ponašanja našeg, ne znam koje su relacije kako se to dogodilo”, kazao je.

Foto:  Daniel Kasap/Hina