SAMO ZA SABORSKE ZASTUPNIKE: Riba s kuhanim povrćem 15 kuna, desert 4, a salata 3 kune

SAMO ZA SABORSKE ZASTUPNIKE: Riba s kuhanim povrćem 15 kuna, desert 4, a salata 3 kune
Saborski zastupnici mogu uživati u jelu i piću po zaista smiješnim cijenama na kojima im mogu pozavidjeti i korisnici najjeftinijih menzi.
U Saboru su dva restorana, menza u kojoj se linijski uzima hrana, i tu glavni obrok stoji 15 kuna, juha i kolač četiri kune, a salata tri. Tu je i restoran koji je namijenjen zastupnicima. Meni je isti, ali su cijene nešto više jer ih uslužuju konobari. Saborski jelovnik sa stavljenod glavnog jela, salate i deserta stoji 22 kune. Za zastupnike koje u prosjeku plaćamo 15 tisuća kuna to je sitnica.
Evo kako su se zastupnici mogli okrijepiti nakon burne rasprave

Računi se izdaju, ali ne podliježu zakonu o fiskalizaciji. Hrana u ovim restoranima nije subvencionirana, ona se, navodno, formira prema stvarnom trošku namirnica i rada. Profita nema, a nema ni najma prostora. Režije pokriva Sabor. Isto je i u restoranu s druge strane Markova trga, u Vladi. Tamo većinom jedu ministri za nešto višu cijenu. Konobari, čistačice, tajnice, straža- svi službenici i namještenici sabora i susjednih institucija ovdje se hrane, a njih je dvostruko više nego samih zastupnika. Neki od njih nemaju, kažu nam sugovornici, plaću višu od 3000 kuna.

Teleskop ekskulzivno donosi jelovnik koji je vrijedio u Saboru za vrijeme izglasavanja nove Plenkovićeve Vlade.