Dječja bolnica u Klaićevoj ponovno poplavljena: Zašto još uvijek postoji veliki otpor prema novoj lokaciji?

Dječja bolnica u Klaićevoj ponovno poplavljena: Zašto još uvijek postoji veliki otpor prema novoj lokaciji?

Reporterka N1 televizije Katarina Brečić razgovarala je s ravnateljem Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj Goranom Roićem. Klinika je zbog nevremena u nedjelju opet poplavljena.

Ravnatelj je kazao kako je podrum Klinike opet bio poplavljen, ali kako je puno kraće trajalo.

“Pri onoj prvoj poplavi, razina vode je bila kao nikad u povijesti one ustanove”, napominje Roić.

Iističe kako su u ljekarni stradali posebno skupi lijekovi te kako je šteta preko milijun kuna.

“Stradao je značajan postotak lijekova. Jedna trećina lijekova koji su bili na dispoziciji. Nadamo se da ćemo uspjeti premostiti ovu situaciju”, rekao je.

Kazao je kako niti u jednom trenutku krize s poplavom, pitanje zbrinjavanja pacijenata nije došlo u pitanje. “Veledrogerije su odmah ponudile pomoć ako je potrebna. Sve bolničke aktivnosti se održavaju redovno”, rekao je Roić.

“Voda je nevjerojatno brzinom navirala iz šahtova i niste je mogli spriječiti nikakvim drugim aktivnostima. Sve je to bilo i s petka na subotu, cijelu noć. Iskreno rečeno, strahujemo od većih kiša. Nije nam svejedno, ne bismo željeli da se to ponovi. Ispod naše bolnice u cijevima je jedan potok koji ide ispod Medvednice. Vjerojatno je da odvodnja nedostatna i onda dizanje razine podzemnih voda probije i napravi ovu štetu”, pojasnio je ravnatelj.

Ministar Beroš je obišao bolnicu i ponudio potrebnu pomoć, veli Roić i kaže kako se nada da će preko osiguravatelja uspjeti sanirati štetu, ali kako očekuje potporu Grada i države.

 

Već druga poplava  bolnice u Klaićevoj ulici samo pokazuje da je krajnje vrijeme da se ona izmjesti s ove lokacije.  Od promjene  lokacije  profitirali bi pacijenti pa onda zaista nije jasno zašto  postoji toliki  otpor prema promjenama.

Foto: Admir Buljubašić/Hina