HRT se ispričao zbog seksističkih komentara Davora Meštrovića: Evo kako je najavio spot maloljetne pjevačice

HRT se ispričao zbog seksističkih komentara Davora Meštrovića: Evo kako je najavio spot maloljetne pjevačice

U HRT-ovoj emisiji Dobro jutro Hrvatska predstavljena je nova pjesma 17-godišnje riječke pjevačice Mije Negovetić. Voditelj emisije Davor Meštrović njezin je spot popratio riječima “Uživajmo u Mijinim hlačicama”.

HRT je sad bio prisiljen ispričati se maloljetnoj Miji Negovetić i gledateljima zbog ovog seksističkog komentara svog voditelja.

“Slijedom niza komentara na društvenim mrežama i novinarskih upita o izjavi voditelja emisije Dobro jutro Hrvatska Davora Meštrovića, koji je nespretno komentirao odličan izgled sjajne mlade pjevačice Mije Negovetić u sklopu njezina nastupa u toj emisiji, i Davor Meštrović i uredništvo Hrvatske televizije se ovim putem ispričavaju svima koje je ta njegova rečenica mogla povrijediti, a ponajprije mladoj Miji Negovetić i njezinoj obitelji.

Mia Negovetić

Tim više što u njegovim riječima nije bilo nikakve zle namjere – a emisija Dobro jutro Hrvatska i inače već godinama promiče pozitivne vrijednosti i predstavlja projekte u kojima se upozorava upravo na različite oblike diskriminacije, te promiče rodnu ravnopravnost.

Ovo upozorenje je shvaćeno vrlo ozbiljno kako se slične situacije ne bi ponavljale”, poručuju s HRT-a.

Na Meštrovićev istup odmah su ukazali na Facebook stranici Seksizam naš svagdašnji. Oni su od HRT-a i uredništva emisije zatražili ispriku, reakciju i sankciju za Davora Meštrovića. Građane su pozvali da cijeli slučaj prijave Pravobraniteljici za djecu, Hrvatskom novinarskom društvu i Pravobraniteljici za ravnopravnost spolova.

Jelena Veljača u ime inicijative Spasi me također je zatražila ispriku Davora Meštrovića, uredništva emisije te vodstva HRT-a.

“Ovakav diskurs potiče objektivizaciju žena, što stvara plodno tlo za sve vrste nasilja prema ženama pa tako i obiteljsko nasilje”, izjavila je Jelena Veljača.

Foto: Facebook