Nakon specijalnih zaštitnih mjera za kupce i zaposlenike u prodajnim centrima, Pevex ih uveo i u prostore Uprave

Nakon specijalnih zaštitnih mjera za kupce i zaposlenike u prodajnim centrima, Pevex ih uveo i u prostore Uprave

Prvi hrvatski trgovački lanac uveo je prvi na prostoru Europske unije visokotehnološki sustav termalnih kamera u prodajne centre, a ovaj tjedan i u dvije zgrade u kojima su smješteni djelatnici Uprave.

Radimo sve moguće na povećanju sigurnosnih mjera kako bi se što više zaštitili od virusa  COVID-19. Nakon što smo se potrudili maksimalno zaštititi kupce i zaposlenike u prodajnim centrima, dodatnu zaštitu smo proširili na sve segmente tvrtke kako bi olakšali sigurnosne uvjete rada i djelatnicima Uprave, koji su si do sada sami morali mjeriti temperaturu prije dolaska na posao ili im se ona mjerila ručno pri dolasku u tvrtku. Sada i u zgradama Uprave imamo sustav koji su uvele tek neke bolnice, a koji djelatnicima pruža dodatan osjećaj sigurnosti. Raditi se mora, a mi ćemo poduzeti sve što možemo kako bi se svi naši kupci i djelatnici osjećali što sigurnije u ovo vrijeme.”, izjavio je povodom dodatnog uvođenja termalnih kamera predsjednik Uprave Jurica Lovrinčević.

Diskretno upozorenje 

Termalne kamere su postavljene na ulaz u tvrtku, a na laptopu koji je na njih spojen može se vidjeti temperatura snimljene osobe. Snimka se ne pohranjuje (radi na principu „live streaming-a“), a zaposlenika se diskretno obavijesti ukoliko mu je temperatura povišena, što je jedan od glavnih simptoma zaraze te ga se upućuje na daljnju provjeru.

Kamere rade na način da u realnom vremenu uspoređuju temperaturu ljudi bez kontakta s predmetima oko njih, na udaljenosti od dva metra. Ako kamera snimi povišenu temperaturu, aktivira se tihi alarm. 

Mogućnost termalnog snimanja je dobrovoljna za kupce i ako ga ne žele, slobodno se mogu obratiti zaposlenicima PEVEXA na ulazu u prodajni centar.

Kupac neće biti spriječen obaviti kupnju niti ako se alarm aktivira. Na diskretan način će biti informiran o povišenoj tjelesnoj temperaturi kao jednom od mogućih simptoma bolesti COVID-19, sve u svrhu poduzimanja dodatnih mjera kako bi zaštitio svoje zdravlje i zdravlje drugih, jer će mu PEVEX za obavljanje kupnje, uz dezinficijens, osigurati i zaštitnu masku te rukavice. 

PEVEX, naravno, osigurava i ostale, osnovne zaštitne mjere. Za sve kupce i zaposlenike obavezno je nošenje zaštitnih maski, na ulazu u poslovne prostore na raspolaganju su beskontaktni uređaji za dezinfekciju ruku, kao i jednokratne zaštitne rukavice. Također se svakodnevno dezinficiraju prodajni centri.

Do sada je uloženo u zaštitne mjere preko 2 milijuna kuna, priopćeno je iz tvrtke.

Termalne kamere za mjerenje temperature kupaca i zaposlenika PEVEXA ugradit će se i u novi prodajni centar u Vinkovcima, 26. po redu, a čije se otvaranje planira početkom rujna.

Također, već početkom listopada, PEVEX seli prodajni centar Slavonski Brod na novu i atraktivniju lokaciju (Naselje Slavonija II br.4 35000 Slavonski Brod), a u kojem će se također uvesti spomenuti visokotehnološki sustav zaštite.

Foto: Pevex