VIDEO: Zastupnica Vidović Krišto odgovorila liječnicima iz HUBOL-a: Manipulirate po nalogu HDZ-a. Mene napadate, a o Plenkoviću ni riječi

VIDEO: Zastupnica Vidović Krišto odgovorila liječnicima iz HUBOL-a: Manipulirate po nalogu HDZ-a. Mene napadate, a o Plenkoviću ni riječi
Zastupnica Karolina Vidović Krišto reagirala je na  izjavu  Hrvatske udruge bolničkih liječniak koja ju je optužila da ugrožava zdravlje drugih jer ne nosi masku.  Izjavu Karoline Vidović Krišto prenosimo u cijelosti.
“HUBOL je na jedan političko-navijački način osudio moje navodno skandalozno ponašanje u svezi mog nenošenja maske. Čelništvo HUBOL-a pritom izvrće teze te mi na vrlo ružan način insinuira bezosjećajnost te čak i želju da se netko zarazi Covidom. To priopćenje HUBOL-a je bez ikakovih argumenata te je u potpunosti činjenično netočno.
Naime, maske nisu samo dvojbene u stručnim krugovima u Hrvatskoj, već su izrazito diskutabilne u cijeloj Europi i svijetu. Dovoljno je spomenuti države kao Norvešku, Švedsku, Dansku, u kojima je jasno definirano da nošenje maski nema sprječavajuću ulogu u prenošenju Covida 19. U Hrvatskoj ne postoji zakonska obveza nošenja maski a u Hrvatskom saboru sjedimo uz preporučenu socijalnu distancu, te je potpuno nejasno zašto bi se još trebale nositi maske. Ja sam jasno izjavila da ću kao legalist, u trenutku kada nošenje maske bude zakonski propisano masku i nositi.
No, apsolutno je šokantno da HUBOL nastupa kao dio manipulativne HDZ-ovske vladajuće vrhuške, te me politički neopravdano i neargumentirano osuđuje.
Istovremeno nismo vidjeli da su osudili Plenkovića što nije išao u samoizolaciju nakon razmjene fizičkih dodira sa zaraženim tenisačem; isto tako nismo vidjeli nikakvu osudu ponašanja HDZ-ovaca na party-u izborne noći na kojoj su se bez ikakve socijalne distance međusobno ljubili i grlili; isto tako nisu osudili g. Capaka kada je g. Hrebaka iz političkih razloga na tri dana oslobodio samoizolacije; i naposljetku na našem lijepom Jadranu trenutačno boravi znatan broj turista, i naravno da nema tih i takvih socijalnih distanci ni u restoranima, ni u klubovima, ni na plažama. Hrvatska vlada i Stožer civilne zaštite dali su toliki broj različitih kontradiktornih izjava i odluka te je njihova vjerodostojnost znatno narušena, a kod djela odgovornih trajno izgubljena.
Moje ponašanje je isključivo odraz zdravog razuma, te mojeg nastojanja da funkciju zastupnika obavljam ako treba i na vlastitu štetu, ali u interesu hrvatskih državljana.
Obvezna sam kritički propitivati rad izvršne vlasti te upozoravati na zlouporabu, te predlagati alternativna rješenja. S obzirom na gore navedenu argumentaciju ne mogu biti nekritički sljedbenik neuvjerljivih i površnih manipulacija.
A HUBOL-u i našem medicinskom osoblju želim sve najbolje, te obećavam solidarnu borbu za njihova prava jer su premalo plaćeni i imaju preloše uvjete rada. Takve uvjete imaju zbog sveopće korupcije, koja je moguća zbog ne-primjene i zlouporabe zakona, te opće javne manipulacije, koju provodi vladajuća vrhuška u Hrvatskoj.
Temelj zdravog društva je vladavina prava u kojemu su pred zakonom svi jednaki. Slijedim načelo stare latinske poslovice – drži se reda, pa će red držati i tebe. Pravda i pravna država za mene nemaju alternativu!”, pše Karolin Vidović Krišto.
Foto: Edvard Šušak/Hina
Facebook Comments