Zajednica branitelja HDZ-a “Gojko Šušak” podržava Plenkovića: Ovogodišnja proslava Oluje je nastavak Tuđmanove politike

Zajednica branitelja HDZ-a “Gojko Šušak” podržava Plenkovića: Ovogodišnja proslava Oluje je nastavak Tuđmanove politike

U osvit 25-e obljetnice Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Danahrvatskih branitelja s ponosom se prisjećamo veličanstvene vojno-redarstvene operacije „Oluja“. Uz požrtvovnost i hrabrost hrvatskih branitelja, umijeće zapovjednika Hrvatske vojske i policije, slogu hrvatskog naroda i državničku mudrost prvog hrvatskog predsjednika, Franje Tuđmana, u svega četiri dana oslobođen je najveći dio okupiranih područja Hrvatske. Grad Knin, jedno od sjedišta hrvatske državnosti, vraćen je u ustavni poredak suverene, samostalne i međunarodno priznate Hrvatske, a omogućen je i prekid opsade Bihaća, kao i oslobađanje velikog dijela Bosne i Hercegovine. Oluja je bila dah slobode i onaj ključni kamen temeljarazvoja samostalne i suverene hrvatske države, stoji u priopćenje Zajednice branitelja HDZ-a “Gojko Šušak” u povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti.

Jednako kao itada, tako i danas potrebna je mudrost, razboritosti odlučnost u vremenima novih izazova. Vlada HDZ-a,na čelu s predsjednikom Andrejem Plenkovićem, vođena prije svega domoljubljem i vrijednostima Domovinskog rata kao trajnom inspiracijom, ali i uspješnim gospodarskim rezultatima, jamac su kontinuiteta politike. I to je narod prepoznao na izborima 5. srpnja. Zato, Zajednica branitelja HDZ-a „GojkoŠušak“daje punu potporu potezima naše Vlade i u osvit obilježavanja 25-e obljetnice VRO „Oluja“–potezima koji mijenjaju odnoseu hrvatskom društvu i odnosesa susjedima nabolje, stavljajući ih na pravo mjesto i u pravi vremenski i povijesni kontekst.

Kako je to rekao naš prvi Predsjednik dr. Franjo Tuđman, tijekom dolaska “Vlaka mira” u Vukovar u lipnju 1997.godine: „Pobjednik koji ne zna praštati taj sije klice novih razdora i budućih zala“.Nepobitne činjenice su kako je današnja Hrvatska nastalana temeljima Domovinskog ratavoljom hrvatskog naroda i veličanstvenom pobjedom hrvatskih branitelja nad velikosrpskim agresorom. Da se zna tko je žrtva, a tko agresor, da je Domovinski rat posljedica velikosrpske agresije na Hrvatsku, da moramo pronaći sve nestale branitelje i civile iz Domovinskog rata, nastaviti sprocesuiranjem svih ratnih zločina i sve odgovorne za njih privesti pred lice pravde.Naša populacija je svjes nanaše velike odgovornosti kako u Domovinskom ratu,tako i danas u miruza budućnost Hrvatske.

Ako smo znali u ratu, znamo i u miru .Branitelji imaju trajnu zadaću zaštite vrijednosti, digniteta i dostojanstva Domovinskog rata i hrvatskih branitelja u cjelini, te aktivno zalaganje za jačanje iskonskih vrijednosti za koje smo se borili –domoljublja, demokršćanstva, poštenja, časti i rada za opće dobro. Stoga Zajednica branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“podupire najavljeni dolazak potpredsjednikaVladeMiloševićau ime SDSS-a držeći ga korisnim za hrvatsko društvo, za odnose između Hrvata isrpske manjine u Hrvatskoj, dobrim za odnose između Hrvatske i Srbije i dobrom porukom moderne, suvremene Hrvatske koja je riješila sve svoje nacionalne zadaće. Također,važnom političkom gestom hrvatske Vlade držimo i najavljeni odlazak potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda u Grubore, što je normalan slijed događaja 25 godina nakon VRO „Oluja“, koja je svojim velebnim vojnim uspjehom omogućila da se ostvari višestoljetna želja hrvatskoga čovjeka da bude svoj na svome, stoji u priopćenje Zajednice branitelja HDZ-a “Gojko Šušak”

Foto: Dario Grzelj/Hina

Facebook Comments