Pupovac najavio da će se pokloniti žrtvama u Škabrnji: Zašto je oštro kritizirao ministra Gordana Grlića Radmana

Pupovac najavio da će se pokloniti žrtvama u Škabrnji: Zašto je oštro kritizirao ministra Gordana Grlića Radmana

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac najavio je u razgovoru za Večernji list od nedjelje da će otići na komemoraciju hrvatskim žrtvama u Škabrnji, kako bi s mještanima podijelio bol.

“Već dugo osjećam potrebu da sa svojim rođacima i drugim ljudima podijelim bol zbog stradanja u Škabrnji. To je moj zavičaj”, kazao je Pupovac.

U razgovoru za Večernji list predsjednik SDSS-a i saborski zastupnik Milorad Pupovac govorio je o svojem viđenju proslave vojno-redarstvene operacije Oluja, o porukama koje su stizale od premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Zorana Milanovića, koje su bile u pomirljivu tonu te su velik korak prema budućnosti.

Pupovac se osvrnuo i na kritike koje su došle iz Beograda te na svoj oštar odgovor Ivici Dačiću i ostalim političkim akterima u Srbiji koji su ih proglasili “izdajnicima” zbog sudjelovanja potpredsjednika Borisa Miloševića na proslavi Oluje u Kninu, prenosi Tportal.

Između ostalog, uputio je i oštru poruku ministru vanjskih i europskih poslova Gordanu Grliću Radmanu koji je, po njegovu mišljenju, uvredljivo reagirao na izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića kazavši kako Srbi u Hrvatskoj “ne trebaju mentora sa strane”, donosi Večernji list.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina